Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Νότης Σφακιανάκης και Χρυσή Αυγή

Άλλοι λένε ότι είναι από την Κω, και άλλοι ότι είναι Αλικαρνασσωτάκι. Υπάρχει και η άποψη ότι είναι και από τα δυο. Τραγούδησε και τη "Στέλλα τη Σμυρνιά", ένα τραγούδι που έθετε ξανά με, υποτίθεται ιδιαίτερη ευαισθησία, το ξεχασμένο και πάντα επίκαιρο ζήτημα της προσφυγιάς. Και μετά, αυτός ο "ευαίσθητος" τραγουδιστής άρχισε να μιλά για τη Χρυσή Αυγή και να την εκθειάζει, και μετά πάλι τον χάσαμε. Μάλλον έκανε λάθος, και ίσως το ξανασκέφτηκε, αναλογίστηκα. Αλλά τώρα πετάχτηκε πάλι και με νέες προκλητικές δηλώσεις υπερασπίστηκε τη Χρυσή Αυγή. Από την ιστοσελίδα της Ελευθεροτυπίας αντιγράφω:

"Κατά την απονομή πλατινένιου δίσκου το βράδυ της Πέμπτης ο Ν. Σφακιανάκης πήρε σαφή θέση υπέρ της Χ.Α. λέγοντας πως “επιβάλλεται να τη στηρίζετε τη Χρυσή Αυγή. Διότι αυτή αν μη τι άλλο έχει μέσα και την αυγή. Οι άλλοι έχουν μόνο το σκότος.”Πρόσθεσε, δε, ότι “βεβαίως και δεν είναι φασίστες η Χρυσή Αυγή” ενώ διαμαρτυρήθηκε και για τη φυλάκιση του Ν. Μιχαλολιάκου λέγοντας πως “έχουν κλείσει κάποιον μέσα ο οποίος είναι αρχηγός πολιτικού κόμματος”.

Δηλαδή αν λεγόταν ¨Χρυσοί Άντρες" θα μας έλεγε ότι αυτό το κόμμα περιλαμβάνει τους "άντρες" (ιδιαίτερος "κάλος" του Σφακιανάκη), ενώ τα άλλα τις "γυναικούλες"; Και συνεχίζει το δημοσίευμα λέγοντας ότι αυτές οι δηλώσεις έκαναν τη Δέσποινα Βανδή να αποχωρήσει από το κέντρο στο οποίο τραγουδά με το Σφακιανάκη, και να αναρτήσει δηλώσεις στο facebook, όπου λέει ότι θεωρούσε πάντα το Σφακιανάκη ιδιαίτερο άνθρωπο, και πολλές φορές δεν συμφωνούσε μαζί του, αλλά αυτό δεν μπορεί να το αντέξει, μια και η ίδια είναι παιδί μεταναστών.  

Αξίζει πάντως να μπει κανείς στο μυαλό του Σφακιανάκη για να δει τι σκεφτόταν όταν τραγουδούσε τη Σμυρνιά. Ήξερε τι έλεγε; Ήξερε την πολιτική τοποθέτηση των μεταναστών της Μικρασίας, και πως τους φέρθηκαν εδώ οι κρατούντες και οι "νοικοκυραίοι" και τι αντιμετώπιση τους επεφύλαξε η 4η Αυγούστου, την οποία ο Σφότης Νοτάκης προφανώς θα θαυμάζει εξίσου με τη Χρυσή Αυγή; Γνωρίζει ότι η Στέλλα η Σμυρνιά, αν είχε έρθει τώρα στην Ελλάδα, θα ήταν πακιστανή, ή αλβανίδα ή κάτι τέτοιο αηδιαστικό (για εκείνον και το κόμμα του), και ότι ο ίδιος σήμερα θα την έσφαζε αντί να την τραγουδά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου