Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

15 χρόνια για τη ληστεία στο Βελβεντό, αθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση

«Αθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αντίσταση κατά της αρχής και παράνομη οπλοκατοχή για αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο κρίθηκαν από το δικαστήριο οι έξι κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Βελβεντό Κοζάνης.
Κρίνονται ένοχοι για παράνομη κατακράτηση, για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία ενώ παράλληλα η έδρα δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά σε κανέναν, κάτι που είχε προτείνει ο εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης στην αγόρευσή του. Παράλληλα μετατράπηκε προς το επιεικέστερο το αδίκημα της αρπαγής, και καταδικάστηκαν για παράνομη κατακράτηση.
Η απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά την επιμέτρηση των ποινών για τον Νίκο Ρωμανό –και στο ίδιο μήκος κινήθηκαν για τους υπόλοιπους– ήταν 15 χρόνια και 11 μήνες, όση και η πρόταση του εισαγγελέα κ. Πεπόνη. Οι ποινές αναλυτικά ήταν 10 χρόνια για τη ληστεία, 6 χρόνια για τη διακεκριμένη οπλοφορία, 6 μήνες για πλαστογραφία, 1 μήνας για παράνομη παρακράτηση και 7 μήνες για το αδίκημα της παράνομης βίας.
Ακόμη, οι δικαστές μετέτρεψαν το αδίκημα της αρπαγής που βάρυνε τους κατηγορούμενους με αυτό της παράνομης κατακράτησης και της αντίστασης.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου