Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Η εκλογική πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ - Η μεγάλη νίκη της Αριστεράς


-----11ats
Με διπλή τελετή ορκίστηκε η νέα κυβέρνησηΤα αποτελέσματα των εκλογών είναι ήδη γνωστά εδώ και 48 ώρες, και παρέλκει η αναδημοσίευσή τους. Το ίδιο γνωστός είναι και ο τάχιστος τρόπος με τον οποίο έχει κινηθεί τις τελευταίες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας και η νέα κυβέρνηση, που ξεκίνησε ήδη δυναμικά για να φέρει εις πέρας το τεράστιο έργο της ανατροπής που ανέλαβε. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν την κυβέρνηση, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, προσήλθαν στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκιστούν και ορκίστηκαν με τρόπο που ανατρέπει το αραχνιασμένο πρωτόκολλο και δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για την οικοδόμηση ενός νέου ήθους και πρακτικής διοίκησης της χώρας μας. Τελικά, πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της Αριστεράς. Γιατί ψήφισαν και ενίσχυσαν το ΣΥΡΙΖΑ όλοι εκείνοι που διατήρησαν ζωντανό το όνειρο,  τις μνήμες των επανειλημμένα χαμένων ευκαιριών και των ατέρμονων συζητήσεων των νειάτων και της ωριμότητάς τους για τα λάθη και τις πιθανές εξελίξεις της ιστορίας, αν η ηγεσία είχε αποφασίσει ή ενεργήσει κάποτε διαφορετικά, και επέλεξαν να εκλέξουν για πρώτη φορά στη χώρα μας μια κυβέρνηση της Αριστεράς, ακόμη και αν δεν επρόκειτο για την Αριστερά της καρδιάς τους. Η υποστήριξη που έλαβε το εγχείρημα από το Μίκη Θεοδωράκη, τον Ευτύχη Μπιτσάκη, το Γιώργο Δελαστίκ και τόσους άλλους είναι χαρακτηριστική. Οι περισσότεροι βρεθήκαμε για πρώτη φορά στην παράδοξη (για όσα είχαμε συνηθίσει) θέση να ψηφίζουμε το κόμμα που θα κυβερνήσει. Κάτι που δεν είχε τύχει στους περισσότερους από εμάς (προσωπικά δεν μου είχε τύχει ποτέ στο παρελθόν) ούτε καν σε επίπεδο δημοτικών και (παλιότερα) κοινοτικών εκλογών !!! 
Ειλικρινά συγκινούμαι βλέποντας μια κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, και μέλη της άνθρωποι με τους οποίους έχουμε αγωνιστεί από κοινού για διάφορα θέματα, όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, η Νάντια Βαλαβάνη, η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Χουντής, και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλον αυτόν τον κόσμο, και για ό,τι έπραξε έως σήμερα, αλλά και για όσα έχει την υποχρέωση να πράξει το επόμενο διάστημα και στο διηνεκές, για να διατηρήσουμε ζωντανή τη φλόγα στην καρδιά μας και να τη μεταλαμπαδεύσουμε στην κοινωνία, για να πετύχουμε με διαρκή επαγρύπνηση, συμμετοχή και αγώνα εκείνα που υποχρεούμαστε. Γιατί ελεύθερος είναι εκείνος που πραγματώνει ή θέλει να πραγματώσει αυτό που οφείλει να θέλει !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου