Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη σκοπιά του ποδοσφαίρου (του συναδέλφου, Νίκου Τζάρα)

(αντιγραφή από το nikostzaras.gr) 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Νίκος ΤζάραςΜε ποδοσφαιρικούς όρους ο ΣΥΡΙΖΑ  δημιουργήθηκε από  μικρά ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία είχαν  παίκτες με φαντασία, εξαιρετικά ταλέντα, φοβερούς ντριμπλέρ, κατά κανόνα αριστεροπόδαρους.
Αυτά τα σωματεία όταν αντιμετώπιζαν σε αγώνες  τα μεγάλα επαγγελματικά σωματεία όπως την ΠΑΕ ΠΑΣΟΚ ή την ΠΑΕ  ΝΔ  χάνανε κατά κανόνα γιατί αυτά τα παιχνίδια τα είχανε στημένα οι πρόεδροι των ΠΑΕ, αυτοί που ουσιαστικά κυβερνούν την χώρα και κατά σύμπτωση  διοικούν και τις   μεγάλες  ΠΑΕ  της χώρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ,ΑΕΚ) με εξαίρεση τον ΠΑΟΚ που φαινομενικά είναι ΠΑΕ, ενώ θα έπρεπε να είναι ερασιτέχνης μιας και ανήκει στο Λαό του και ο πρόεδρός του είναι Πόντιος όπως και εγώ.
Οι μόνες φορές που κερδίζανε το κατεστημένο των ΠΑΕ ήταν όταν ο λαός μπουκάριζε στα γήπεδα  και έκανε τους  αντίπαλους  ποδοσφαιριστές, τους παράγοντες και τους διαιτητές να τρέχουν και να μη φθάνουν. Τότε κατηγορούσαν οι αντίπαλοι τις συνιστώσες ομάδες που αργότερα εντάχθηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ για αναρχισμό και χουλιγκανισμό,  όπως π.χ. η τότε υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Θ. Τζάγκρη στα γεγονότα της Κερατέας που τους αποκαλούσε αναρχικούς  όπως και ο Πάγκαλος, τότε που οι αγανακτισμένοι τού την πέσανε κ.ο.κ 
 Επιπλέον στους μεταξύ τους αγώνες οι ομάδες που αργότερα δημιούργησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ιστορικά είχαν επιδείξει τρομερά επιτεύγματα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι μεγάλες ΠΑΕ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) να παίρνουν από αυτές παίχτες, όπως  ο Ανδρουλάκης, ο Χριστοδουλάκης, η Δαμανάκη (στην γυναικεία ομάδα) ο Κουβέλης,  ο Μπίστης κ.ά. όλοι τους αμυντικοί και  δεξιοπόδαροι που  τελείωσαν  άδοξα την καριέρα τους .
 Με το που δημιουργήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα θεωρείται πλέον ΠΑΕ με κανονικό Πρόεδρο και από τότε αρχίζουν τα διλήμματα και οι απαιτήσεις ορισμένων για μεταγραφές, για την κατάχτηση του πρωταθλήματος και για έξοδο στην Ευρώπη, ενώ άλλοι επιμένουν στην ανάπτυξη του φυτωρίου, στο μάζεμα παιχτών από τις αλάνες των κινημάτων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θέλουν να  πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Οι τελευταίοι δεν  θα είχαν αντίρρηση για μεταγραφές νέων και ταλαντούχων παιχτών από άλλες ομάδες, υπό την προϋπόθεση ότι θα πάιξουν για την φανέλα. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι δεν πρέπει να παίρνουμε παίχτες στην μέση της αγωνιστικής περιόδου, γιατί κατά κανόνα πρόκειται για παλτά  και γούνες και μάλιστα  ντεμοντέ. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλανε να δούνε πίσω αυτούς που λακίσανε για μια καρέκλα στο αντίπαλο στρατόπεδο. Γενικώς αναπτύσσεται μια συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα που δεν οδηγεί πουθενά, την ώρα μάλιστα που οι παλιές ΠΑΕ έχουν στήσει για μια ακόμα φορά το πρωτάθλημα. Προσωπικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι δεν φτάνει  να έχεις ομάδα στην μεγάλη  κατηγορία,  αλλά να έχεις τον λαό μαζί σου, έτοιμο να μπουκάρει όταν χρειάζεται. Άντε και την  Παναγία να πατάει και κανένα κουμπί όπως πολύ σωστά λέει και ο προπονητής Αναστασιάδης.

Υ.Γ Η ομάδα του ΚΚΕ  εν τω μεταξύ συνεχίζει την προετοιμασία της   μέχρι ότου ωριμάζουν οι συνθήκες για την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.  Η πληροφορία ότι πολλοί από τους ποδοσφαριστές της έχουν καεί κατά το ζέσταμα ελέγχεται. 

Νίκος Τζάρας (φίλαθλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου