Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το διήμερο που διοργάνωσαν οι Πολίτες κατά του Χρέους



Κυριακή πρωί
Το πρόγραμμα της περασμένης Κυριακής ήταν πραγματικά ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, που παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες και τις συζητήσεις που έγιναν. Στην πρώτη θεματική ενότητα παρακολουθήσαμε οιλίες σχετικά με την προστασία του δημόσιου χώρου, ενώ στη δεύτερη μίλησαν εκπρόσωποι από τις διάφορες γειτονιές και περιφέρειες της Κρήτης που αντιστέκονται στο χαράτσι και τη βάρβαρη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Στην ίδια ενότητα τοποθετήκε και ο εκπρόσωπός μας, Γιάννης Λεβέντης, ο οποίος σχολίασε την απόφαση του ΣτΕ, επισημαίνοντας όσα αναφέρονται στη σχετική ανάρτησή μας. Ακολούθησαν ομιλίες για τα εναλλακτικά οικονομικά δίκτυα (3η θεματική ενότητα) και την προστασία της υγείας των πολιτών την εποχή του μνηνομίου (4η θεματική ενότητα). Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια αυτών των δράσεων οργανώνεται ήδη ανταλλακτικό δίκτυο και στο Ηράκλειο, αλλά και κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο από το νεοσύστατο σωματείο "Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης".
Κυριακή βράδυ
Το απόγευμα οργανώθηκε στογγυλό τραπέζι με τους εκπροσώπους των αντιμνημονιακών κινημάτων και των κομμάτων. Ήταν το σημαντικότερο ίσως κομμάτι του διημέρου. Οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν με ιδιαίτερη σοβαρότητα την πρόσκληση που τους είχαν απευθύνει οι Πολίτες κατά του Χρέους, καθόσον εκπροσωπήθηκαν από κορυφαία στελέχη τους, όπως ο Γραμματέας του Συνασπισμού, Δημήτρης Βίτσας, ο επικεφαλής της Αυτοργάνωσης κατά του Μνημονίου, Νότης Μαριάς, ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα των Οικολόγων - Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος, καθώς και τα κορυφαία στελέχη της Σπίθας, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μπάμπης Γκούβας, και του ΕΠΑΜ, Δημήτρης Πατέλης. Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις ακολούθησαν ερωτήσεις και στη συνέχεια τοποθετήσεις από το κοινό, το οποίο με επιμονή ζητούσε την οργανωτική και εκλογική συμπόρευση των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση και η προτροπή του γνωστού δημοσιογράφου, Μάριου Διονέλη, και ιδίως η τελική τοποθέτηση του Γιώργου Χαλκιαδάκη,  ο οποίος αφού επεσήμανε την πανελλήνια μοναδική εμπειρία της εντυπωσιακά εποικοδομητικής και ομαλής συνεργασίας όλων των αντιμνημονιακών χώρων στο Ηράκλειο, πρόβαλε την απαίτηση του ηρακλειώτικου κόσμου και των Πολιτών κατά του Χρέους για παρόμοια συνεργασία σε πανελλαδικό επίπεδο με σκοπό την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονιακών δυνάμεων. Δυστυχώς οι παρεμβάσεις αυτές δεν είχαν το ποθούμενο αποτέλεσμα, καθώς ουδείς φάνηκε να έχει την επιθυμία ή τη δυνατότητα για μια τέτοια συνεργασία.
΄Οσοι πιστεύουμε στην ανάγκη σύμπτυξης του αντιμνηνομιακού μετώπου συνεχίζουμε τον αγώνα σε αυτήν την κατεύθυνση, επιμένοντας ότι απαιτείται άμεση συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και κοινή κάθοδος στις εκλογές. Εκείνοι έχουν ήδη οργανωθεί, και έχουν ετοιμάσει το σχέδιο της μετεκλογικής τους συνεργασίας με Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Αν κερδίσουν τις εκλογές, θα μας κυβερνήσουν για άλλα 4 χρόνια και θα φορολογήσουν τα πάντα, και τον ήλιο και τον αέρα και τα τρεχούμενα νερά γιατί μας δίνουν ενέργεια, άρα αποτελούν εν δυνάμει πλούτο μας. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια! Ή τώρα ή ποτέ! Και όσο γίνεται πιο γρήγορα!!!
Αξίζει να σημειωθεί η απουσία των συνήθων υπόπτων (Κ.Κ.Ε. και ΔΗΜ.ΑΡ.), οι οποίοι, ενώ προσκλήθηκαν, δεν προσήλθαν. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξέδωσαν και παράδοξες ανακοινώσεις, το μεν Κ.Κ.Ε. ότι η εκδήλωση αποπροσανατολίζει το λαό, η δε ΔΗΜ.ΑΡ. ότι δεν συμφωνεί σε πολλά θέματα με τους Πολίτες κατά του Χρέους, χωρίς να διευκρινίζει ποια είναι τα θέματα αυτά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου