Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δ.Ε.Η.: το απαράδεκτο σήριαλ συνεχίζεται

Νέα παράσταση στη Δ.Ε.Η. στο Τσαλικάκι πραγματοποίησαν σήμερα το Ε.Κ.Η., οι Πολίτες κατά του Χρέους, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου και πλήθος  κόσμου. Η αντιπροσωπεία συνάντησε αρχικά τον προιστάμενο διακοπών, κ. Κουρλετάκη, ο οποίος δήλωσε ότι η εντολή που έχει είναι να μην πραγματοποιεί διακοπές εφόσον η οφειλή του καταναλωτή δεν ξεπερνά το ποσόν του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. Μετά από έντονη παρέμβαση της αντιπροσωπείας, έφθασε στο γραφείο του κ. Κουρλετάκη και ο προιστάμενος του εμπορικού τμήματος, κ. Αποστολάκης, ο οποίος μας είπε άλλα: ότι οι εντολές που έχει το δικό του τμήμα είναι να διακόπτει το ρεύμα, εφόσον ο καταναλωτής χρωστάει πάνω από δύο λογαριασμούς. Παρά την πίεση του κόσμου, οι δύο διευθυντές δεν μπόρεσαν να εκφέρουν  μια ενιαία θέση για το ζήτημα των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος. Καθένας επέμεινε στις εντολές που έχει λάβει το τμήμα του. Σκέτη κοροιδία δηλαδή. Και μια διευκρίνιση: οι εντολές διακοπής εκδίδονται στην Αθήνα, αποστέλλονται στο εμπορικό τμήμα του κ. Αποστολάκη και εκείνος τις διαβιβάζει προς ενέργεια στο τμήμα διακοπών του κ. Κουρλετάκη. 
Και στους δύο διευθυντές τονίσθηκε ότι η στάση που τηρεί η διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. είναι αντίθετη με τα συμφέροντα της επιχείρησης, των μετόχων της, του ελληνικού λαού και των εργαζομένων, εφόσον παραχωρεί στο ελληνικό δημόσιο τις εισπράξεις της, ύψους 1 δις, που αφορούν σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, στερώντας τόσο από αυτήν, όσον και από τους δήμους και την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. τους απαραίτητους για την επιβίωσή τους οικονομικούς πόρους. Με τον τρόπο αυτό απαξιώνεται πλήρως και η Δ.Ε.Η. Α.Ε., και η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. και ανοίγει ο δρόμος για την εύκολη εκποίησή τους σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή   
Από πλευράς μας υποβάλλαμε τις εξής ερωτήσεις: 
(1) βάσει της ΠΝΠ, 4 μήνες μετά τη λήξη του λογαριασμού, και εφόσον δεν έχει πληρωθεί το χαράτσι, η  Δ.Ε.Η. Α.Ε. αποστέλλει στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. κατάσταση με εκείνους που δεν πλήρωσαν και διαγράφει το ποσόν από τους λογαριασμούς της. Οι πρώτοι λογαριασμοί που περιείχαν το χαράτσι έληγαν στις 12.11.2011. Άρα η Δ.Ε.Η. Α.Ε. θα πρέπει να αρχίσει από σήμερα την αποστολή αυτών των καταστάσεων στη Δ.Ο.Υ. Είναι έτοιμη να το πράξει αυτό; Ο κ. Αποστολάκης απάντησε ότι αναμένει εντός της εβδομάδας εξελίξεις και εντολές για το θέμα αυτό. 
(2) ουδεμία διάταξη προβλέπει ότι το ποσόν που κατέβαλαν οι καταναλωτές για να εξοφλήσουν το ρεύμα που κατανάλωσαν θα πιστώνεται στο χαράτσι. Για ποιο λόγο η Δ.Ε.Η. Α.Ε. δεν ακολουθεί τη νομιμότητα, αλλά τις εντολές της κυβέρνησης, από τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση και τα υπουργεία χρωστούν στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. το ρεύμα που κατανάλωσαν, και όχι οι πολίτες. Ο κ. Κουρλετάκης είπε ότι δεν γνωρίζει πως πιστώνονται οι καταβολές αυτές. 
Στη συνέχεια η ίδια αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και έκανε ανάλογη παράσταση στην αποκεντρωμένη περιφέρεια Κρήτης ζητώντας την άμεση τακτοποίηση του θέματος, και την παύση των εκβιασμών προς τη Δ.Ε.Η. Α.Ε. για καταβολή των χρημάτων που έχει εισπράξει.
Και ένα τελευταίο, προς γνώση όλων: η προσπάθεια παράκαμψης της κρίσης του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος με προφάσεις του τύπου "δεν διαχωρίζει τα ποσά το σύστημα","ο λογαριασμός είναι ενιαίος", "το τέλος συνεισπράττεται με το λογαριασμό της Δ.Ε.Η." κλπ και άλλα παρόμοια συνιστά το ποινικό αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης, και μάλιστα της Ολομέλειας του ΣτΕ, και θα οδηγήσει άμεσα στην υποβολή μήνυσης τόσο κατά των υπουργών, υφυπουργών κλπ, όσο και των στελεχών και συνεργατών της Δ.Ε.Η. Α.Ε. Ας το έχουν απλά υπόψη τους












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου