Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οι σημερινές αποφάσεις του Δ.Σ.

Μετά από μακρά συζήτηση, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να συνταχθεί με την πρόταση της Ολομέλειας για συνέχιση της αποχής στις 20 - 21.3.2012, 26 - 27.3.2012 και 5 - 6.4.2012, δηλαδή έως την πολυαναμανόμενη παραίτηση της σημερινής κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών. Από πλευράς μας υποστηρίξαμε την συνέχιση της αποχής δεδομένου ότι έως σήμερα δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε δέσμευση από πλευράς Υπουργείου Δικαιοσύνης περί μη εφαρμογής των καταστροφικών για τον κλάδο μέτρων. Επίσης προτείναμε να καταγγείλουμε τους προέδρους των Δ.Σ. Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, που έσπευσαν να αποφασίσουν ότι δεν θα ακολουθήσουν την απόφαση της Ολομέλειας. Η καταγγελία αυτή θα γίνει από τον Πρόεδρο εντός των συντεταγμένων οργάνων των Δικηγορικών Συλλόγων. Η άποψη της πλειοψηφίας ήταν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουμε την απόφαση της Ολομέλειας, γιατί το ίδιο έχουμε πράξει σε όλες τις περιπτώσεις έως σήμερα.

Όσον αφορά την αυριανή δίκη, αποφασίσθηκε να χορηγηθεί άδεια σε ένα μόνο δικηγόρο, στο συνάδελφο Βενιζέλο Κάββαλο, για να εκπροσωπήσει τους κατηγορούμενους - μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. που δικάζονται αύριο το πρωί για "εν ψυχρώ" διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας, και διατάραξη της συνεδρίασης δικαστηρίου, και τα δύο αδικήματα από κοινού και κατ'εξακολούθηση. Όλοι οι κατηγορούμενοι, ως εκ της ιδιότητός τους, θα μπορούσαν να παραστούν αυτοπροσώπως στη δίκη. Για τη διευκόλυνση όμως της διαδικασίας, αποφασίσθηκε να χορηγηθεί η άδεια στον κ. Κάββαλο, προκειμένου να εκφραστεί με σύντομο και ευσύνοπτο τρόπο η ενιαία υπερασπιστική γραμμή όλων των κατηγορουμένων.
Περαιτέρω θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πρόταση του Εισαγγελέα, κ. Μαρκάκη, ήταν να μη γίνει κατηγορία, λόγω σύγκρουσης καθηκόντων στο πρόσωπο των κατηγορουμένων, πλην όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε την πρότασή του, και έκρινε ότι πρέπει να γίνει κατηγορία, γιατί οι πράξεις αποφασίσθηκαν "εν ψυχρώ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου