Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Κουφοντίνας (και ενώ οι ώρες σώνονται πια) : Χιλιάδες άνθρωποι ξανά για το δίκαιο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Αναδημοσίευση από το The Press Project  : ο προθάλαμος μιας νέας εποχής ....

Για μια ακόμη μέρα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκη ζητώντας να υλοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, η ζωή του οποίου βρίσκεται σε οριακό σημείο.
George Vitsaras / SOOC

Καθημερινές είναι πλέον οι συγκεντρώσεις αλληλεγγύης για τον απεργό πείνας η ζωή του οποίου βρίσκεται σε οριακό σημείο. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν και σήμερα στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ζητώντας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του και να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εμφανίζεται ανένδοτη παρά τις κοινωνικές αλλά και θεσμικές αντιδράσεις από φορείς.

«Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι επιμένει. Μέχρι την τελευταία ώρα θα επιμείνουμε κι από την πλευρά μας, για να αποτρέψουμε όχι μόνο το θάνατο ενός κρατούμενου που η ζωή του βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας, αλλά συνολικά τον οριστικό εκτροχιασμό της χώρας μας από τις θεμελιώδεις εγγυήσεις του κράτους δικαίου και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που βρίσκονται στον πυρήνα του δικαιϊκού μας πολιτισμού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Πρωτοβουλία Δικηγόρων – Νομικών, η οποία συμμετείχε και σήμερα στη συγκέντρωση της Αθήνας.

Στη σημερινή συγκέντρωση κάλεσαν ακόμα και η «Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα», οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, φοιτητικές οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Φωτορεπορτάζ του SOOC και του George Vitsaras από την Αθήνα: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου