Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

28η Οκτωβρίου: αγέρωχοι ηγέτες - άδειοι δρόμοι και πλατείες

Στο Ηράκλειο πάντως χθες, στην τρίτη τους προσπάθεια, πέτυχαν οι "αρχές" να απομονώσουν το σύμπαν και να πραγματοποιηθεί η παρέλαση. Στην "επιτυχία" τους αυτή συνέβαλε βέβαια και το γεγονός ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της αντίστασης είχαν καλέσει τον κόσμο να συμμετάσχει στην παρέλαση, και να διαμαρτυρηθεί μετά το πέρας της. Σε άδειους δρόμους, με μόνους θεατές κάποιους ξεχασμένους που παριστάνουν τους ηγέτες αυτού του τόπου, και τις πλάτες των αστυνομικών που έψαχναν ανάμεσα σε γονείς, παππούδες και στα παιδικά καροτσάκια τους υποψήφιους δράστες άμεσα μελλοντικών επεισοδίων. Σε διάφορα σημεία της πορείας της παρέλασης υπήρχαν διαμαρτυρόμενοι πολίτες: στην πλατεία Ελευθερίας από το ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, τους Πολίτες κατά του Χρέους και το Σύλλογο Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, καθώς και το ΕΠΑ.Μ., στην πλατεία Κορνάρου το Κ.Κ.Ε. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Αλήθεια, ο "υπεύθυνος αριστερός πόλος της μνηνομιακής κυβέρνησης" πως ένιωσε μπροστά σε όλα αυτά; Δεν τον ενόχλησε ούτε αυτή η παρέλαση, που την παρακολούθησε ως κυβερνητικός παράγων; Ή μήπως ήταν απασχολημένος να σκέφτεται τα εργασιακά και πάλι; Έμμονη ιδέα του έχουν γίνει πια. Για το ρόλο του Κουβέλη πάντως ξεκάθαρη απάντηση δίνει ο Μιχελογιαννάκης στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη "Αυγή".(http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=723829)
Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε αγωνιστική πορεία των παρισταμένων, στην οποία πρωτοστάτησε και πάλι ο πρόεδρος του Ε.Κ.Η., Σωκράτης Βαρδάκης, η βουλευτής Μαρία Διακάκη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, οι Πολίτες κατά του Χρέους, ο Σύλλογος Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων και πλήθος κόσμου.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=yWQJ8nevtKM(αυτό δέστε το, για να αντιληφθείτε τι έγινε)
πω, πω, πω, δημοκρατία !!!!!

στιγμές έντασης λίγο πριν τη λήξη της παρέλασης

τα ματ "προστατεύουν" τους επισήμους που φυγαδεύονται

από την πορεία που ακολούθησε
Και έπεται συνέχεια, και πιο δραστική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου