Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

----> (υποχρεωτικός μονόδρομος προς Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)

Η κυβέρνηση οδηγεί υποχρεωτικά τους δικηγόρους στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τροπολογία που εισάγει. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο υπουργός οικονομικών είχε κλείσει, υποτίθεται, συνάντηση με τους φορείς του δικηγορικού κόσμου την οποία ματαίωσε απροειδοποίητα ο υπουργός. Αυτός ο υποχρεωτικός μονόδρομος καταδεικνύει για άλλη μια φορά την πλήρη σύγχυση στην οποία βρίσκεται η υπεύθυνη ηγεσία αυτού του τόπου και οι αλλοπρόσαλλοι κυβερνητικοί εταίροι. 
Σχετικά με το θέμα ο Δ.Σ.Α. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ματαίωση συνάντησης Υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων-Δήλωση Προέδρου ΔΣΑ Ματαίωση συνάντησης Υπουργού Οικονομικών με εκπροσώπους επιστημονικών φορέων-Δήλωση Προέδρου ΔΣΑ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
  Αθήνα, 24-10-2012
 
Σήμερα ο επιστημονικός κόσμος της χώρας βίωσε τον απόλυτο εμπαιγμό εκ μέρους της συντεταγμένης Πολιτείας, όπως αυτή εκπροσωπείται από τον Υπουργό των Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας, έπειτα από την προ μίας εβδομάδας άρνησή του να συναντήσει τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων της χώρας και την – με περισσή αλαζονεία και έπαρση – παραπομπή τους σε κατώτερο υπηρεσιακό παράγοντα του Υπουργείου, ματαίωσε άνευ λόγου και δίχως την παραμικρή προειδοποίηση την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους, η οποία επρόκειτο να λάβει χώρα, όπως είχε συμφωνηθεί και ανακοινωθεί από όλες τις  πλευρές, σήμερα, 24 Οκτωβρίου και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Οικονομικών.
Η στάση αυτή αποδεικνύει για ακόμα μια φορά την αλαζονική προσέγγιση του κ. Υπουργού και την πλήρη, κοινωνικά ανάλγητη και ασυμβίβαστη προς την ιδιότητά του ως Υπουργού που έχει κληθεί να υπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, αδιαφορία του για τα προβλήματα και τις απόψεις του επιστημονικού κόσμου της χώρας, που βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας. Ως φαίνεται, οι αντοχές και η «διαπραγματευτική» δεινότητα του κ. Στουρνάρα εξαντλούνται στις αλλεπάλληλες συναντήσεις του με την τρόικα και τους λοιπούς δημοκρατικά ανομιμοποίητους παράγοντες, όπου εξυφαίνονται διαρκώς σχέδια που αποσκοπούν στην απομύζηση των εισοδημάτων του μέσου πολίτη, στην καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και στην καταβαράθρωση της όποιας ενδεχόμενης αναπτυξιακής προοπτικής, που βυθίζεται σε έναν κυκεώνα διαρκούς ύφεσης.
Αδυνατούμε να αντιληφθούμε για ποιο λόγο είναι απαραίτητο να εξακολουθεί να κατέχει την κρισιμότερη για την εποχή κυβερνητική θέση ένα πρόσωπο το οποίο – αποδεδειγμένα πλέον – εμπαίζει τις δοκιμαζόμενες από την κρίση κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και επιλέγει να καλύπτει πίσω από υπεκφυγές και αιφνίδιες «αποδράσεις» την απροθυμία του για ουσιαστικό διάλογο και την έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος για τα προβλήματα του ελληνικού λαού, ο οποίος πλήττεται κατά τρόπο πρωτοφανή από φοροεπιδρομές και λοιπές ρυθμίσεις «μνημονιακής» σύλληψης, που εκφεύγουν των ορίων της κοινής λογικής και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου