Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

ΚΑΓΚΕΛΑ ΠΑΝΤΟΥ   

Οι τελευταίες μέρες ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικές για όσους εξακολουθούν ακόμη να πιστεύουν ότι η Μνημονιακή Ελλάδα έχει κάποια σχέση, έστω και εξ’ αγχιστείας, με το Δημοκρατικό Πολίτευμα, όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε κατά τη Μεταπολίτευση.
Καγκελόφρακτες παρελάσεις, φρουρούμενες ασφυκτικά από τα Τάγματα Εφόδου του Δένδια, για να προστατευθούν τα στελέχη του καθεστώτος από τον «Εχθρό Λαό», σύλληψη του επικίνδυνου για την πολιτικοοικονομική διαπλοκή δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, με μια αυθαίρετη νομική κατασκευή ενός πρόθυμου Εισαγγελέα για τη δημοσίευση στοιχείων από την φερόμενη ως Λίστα Λαγκάρντ, την ίδια ώρα που οι μεγαλοφοροφυγάδες τυγχάνουν πρωτοφανούς προστασίας, κόψιμο της εκπομπής των Κώστα Αρβανίτη – Μαριλένας Κατσίμη από τη ΝΕΤ, μετά το κουτσούρεμα της κατά δύο ώρες στην αρχή της σαιζόν, με πρωτοβουλία του «πρύτανη του τηλεοπτικού λαϊφστάιλ» και της ειδησεογραφικής «λάϊτ τσόντας» Αιμίλιου Λιάτσου, διότι έπαιξαν το θέμα με τα βασανιστήρια των συλληφθέντων στην ΓΑΔΑ, για το οποίο για άλλη μια φορά βρισκόμαστε απολογούμενοι διεθνώς για την αστυνομική βία και καταστολή. Και όλ’ αυτά ενώ οι «εκδοροσφαγείς» της τρικομματικής εσωτερικής τρόϊκας, ετοιμάζονται να αφαιρέσουν ότι έχει απομείνει από το «λίπος» του Ελληνικού Λαού και να το θυσιάσουν στον βωμό του ντόπιου και πολυεθνικού κεφαλαίου.
Η Δικηγορική Συσπείρωση Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους διωκόμενους δημοσιογράφους, θύματα πολιτικών διώξεων από την τροϊκανή συγκυβέρνηση και θέτει τις νομικές υπηρεσίες των μελών της στη διάθεση τους, για να τις χρησιμοποιήσουν όταν και όπως θελήσουν.
Πιστεύει δε πως μόνο με γενικό λαϊκό ξεσηκωμό και Απεργία Διαρκείας δεν θα περάσουν τα βάρβαρα μέτρα και θα ανατραπούν οι πολιτικές λιτότητας και καταστολής και γι’ αυτή την προοπτική θα συνεχίσει να αγωνίζεται.
Για μια Ελλάδα χωρίς τρόϊκες και Μνημόνια, με την εξουσία στα χέρια των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου, χωρίς φτώχεια,  ρατσισμό και καταστολή.   
                                       Ηράκλειο 30/10/2012
                   ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου