Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Τριήμερη αναβολή για το Βαξεβάνη

Από την ηλεκτρονική σελίδα "Θέμις" του Δ.Σ.Α.



Δι 81168F01FC921E14B73A7B6650151FB0
Published on Οκτωβρίου 29th, 2012 | by eThemis

Κ. Βαξεβάνης: πήρε “τριήμερο” για την 1-11 στο Αυτόφωρο

Στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οδηγήθηκε τη Δευτέρα, ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού Hot Doc, Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της 27ης Οκτωβρίου, μετά τη δημοσίευση στο περιοδικό της φερόμενης ως «λίστας Λαγκάρντ».
Σε δηλώσεις του στον Βήμα 99,5  ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη, κ. Χάρης Οικονομόπουλος δήλωσε: «Είναι ζήτημα μείζονος δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος να αποκαλυφθούν στοιχεία τα οποία δεν ερευνήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια».
Όσον αφορά στο σχόλιο του Κώστα Βαξεβάνη, στο άρθρο που συνόδευε τη λίστα, ότι περιέχει ανθρώπους που έχουν κλέψει το ελληνικό κράτος, ο κ. Οικονομόπουλος είπε ότι «υπάρχουν προφανώς στοιχεία στη λίστα αυτή ανθρώπων που έχουν διασταυρωθεί για φοροδιαφυγή».



Βολές κατά της Δικαιοσύνης εξαπέλυσε ο Κ. Βαξεβάνης.
Επανέλαβε, επίσης, ότι η εισαγγελία δεν κινητοποιήθηκε όταν πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα “Τα Νέα” δημοσιοποίησε λίστα με φορολογικά στοιχεία καλλιτεχνών “που αποτελούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα”.
Σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων του δημοσιογράφου, Χάρη Οικονομόπουλο, η υπεράσπιση ζήτησε την αναβολή της εκδίκασης καθώς πρόσωπα που αναφέρονται στη δημοσιευθείσα λίστα έχουν δηλώσει πρόθεση να καταθέσουν στο δικαστήριο ως μάρτυρες, ενώ ο έτερος συνήγορος, Ν. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι πρόθεσή τους είναι “να μην εγκλωβιστεί η υπόθεση στα στενά όρια του αυτοφώρου και να αναδειχθεί η πολιτική της διάσταση”.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου