Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η αίτηση που καταθέσαμε στο Δ.Σ.Η.

Την περασμένη εβδομάδα καταθέσαμε την παρακάτω αίτηση, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. Με την αίτησή μας προτείνουμε την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων, οι οποίες θα κινητοποιήσουν τον κόσμο, και θα γίνουν αφορμή για συζήτηση, προβλημάτισμο και αγώνα κατά της πιο βάρβαρης ποτέ επιδρομής του κεφαλαίου. Μιας επιδρομής που απειλεί να εξοντώσει τεράστιες μάζες πληθυσμού σε όλον τον κόσμο, και όμως μένει αναπάντητη. Περιμένω προτάσεις και για άλλες δράσεις και άλλες κινητοποιήσεις. Το μέλλον πρέπει να είναι στα χέρια μας. 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com
Ηράκλειο 15.10.2012
                                                          Προς το
                                                          Δ.Σ. του Δ.Σ.Η.
Η Συντονιστική των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με τη χθεσινή ανακοίνωσή της μας καλεί σε άλλη μια τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε (α) το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, (β) τα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα, (γ) την ένταξη Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ και (δ) την κατάργηση της ευθύνης Επικουρικού Κεφαλαίου.
          Η παράταξή μας δεν διαφωνεί κατ’αρχάς στη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αυτές, και θα έχει ενεργή παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις και στη γενική απεργία της 18.10.2012, όπως συνήθως συμβαίνει. Είμαστε όμως υποχρεωμένοι να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι με παρόμοιες κινητοποιήσεις η κατάσταση δεν αλλάζει. Όσοι έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν κάνουν τίποτε άλλο πέρα από το να υπακούνε στα διαρκή, ανελέητα και προ πολλού τελείως παράλογα  κελεύσματα των δανειστών μας, με μόνο σκοπό το τελειωτικό ξεπούλημα κάθε πλούτου της χώρας μας, την πλήρη υποταγή του λαού μας και την εγκαθίδρυση μιας στυγνής ξενόφερτης κατοχής. Όσοι από εμάς δεν το είχαν καταλάβει το Μάιο και τον Ιούνιο της φετινής χρονιάς, το καταλαβαίνουν πλέον σήμερα με τα εξωφρενικά μέτρα (ταφή κατόπιν συμβολαιογραφικού εγγράφου και μόνον, εκκένωση αραιοκατοικημένων νησιών, μη πληρωμή των οφειλομένων δόσεων από τις τράπεζες, για να μιλήσουμε μόνο για τα "νέα" της περασμένης εβδομάδας) που ζητεί η τρόικα εξωτερικού και υιοθετεί αμέσως η τρόικα εσωτερικού. Και όλα αυτά γίνονται με τη συνήθη διαδικασία του δήθεν κατεπείγοντος, που "νομιμοποιήθηκε" με τις αλλαγές που επέφερε στον Κανονισμό της Βουλής ο φερόμενος άλλοτε ως ο "καλλίτερος υπουργός οικονομικών», άλλοτε ως «συνταγματολόγος» και άλλοτε ως μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας για το τσιπάκι με τη λίστα Λαγκάρντ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ψήφισαν σε αγαστή ομοψυχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Άρα όταν αποφασίσουν τα μέτρα που τώρα φημολογείται ότι θα λάβουν, και αναφέρονται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής, θα τα ψηφίσουν σε ένα άρθρο και μέσα σε 3 – 5 ημέρες, ενώ όλος ο ελληνικός λαός και εμείς θα ψαχνόμαστε για άλλη μια φορά να καταλάβουμε τι γίνεται.
Η κατάσταση αυτή έχει φθάσει στο απροχώρητο, αλλά και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Θα ακολουθήσουν δηλαδή και άλλα δήθεν κατεπείγοντα μέτρα που θα ψηφιστούν με τον ίδιο τρόπο και ταχύτητα. Δεν μας σώζουν πλέον 24ωρες ή διήμερες αποχές. Ο,τι είχαν να προσφέρουν οι κινητοποιήσεις αυτού του τύπου, το προσέφεραν. Απαιτείται συνολικός λαικός ξεσηκωμός και γενική απεργία διαρκείας. Και απαιτείται ταυτόχρονα η λειτουργία εκτεταμένων δικτύων αλληλεγγύης και η διαρκής και σε βάθος πληροφόρηση και επιμόρφωση του ελληνικού λαού. Στα πλαίσια αυτά οφείλουμε να κινηθούμε αν θέλουμε να ανατραπεί η σημερινή πολιτική κατάσταση και να οδηγηθούμε σε μια νέα, την οποία θα ελέγχει άμεσα ο λαός μας. 
Στα πλαίσια αυτά, προτείνουμε:
1.     την άμεση σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την διεξοδική ενημέρωση των συναδέλφων.
2.     τον άμεσο συντονισμό μας με όλους τους υπόλοιπους φορείς και ομοσπονδίες σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο.
3.     την διοργάνωση εκδηλώσεων και συγκεκριμένα:
(α) ομιλιών – συζητήσεων με συνταγματολόγους (Κατρούγκαλος), οικονομολόγους (Δρεττάκης, Λαπατσιώρας), κοινωνιολόγους (Βατικιώτης), δημοσιογράφους (Δελαστίκ). Τα παραπάνω ονόματα αναφέρονται ενδεικτικά.
(β) προβολών ταινιών που αναφέρονται σε γεγονότα παρεμφερή με εκείνα που βιώνει την τελευταία τετραετία η χώρα μας όπως τα δύο ντοκιμαντέρ της Κατερίνας Κιτίδη και του Άρη Χατζηστεφάνου «Debtocracy» και  «Catastroika», και το υπέροχο ντοκιμαντέρ του Fernando Solanas «Το χρονικό μιας λεηλασίας», που αναφέρεται στα δεινά που προξένησε στο λαό της Αργεντινής η προσφυγή στο Δ.Ν.Τ.
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΑΝΑΚΗΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ     ΣΟΦΙΑ ΦΥΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου