Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παραθέτουμε αμέσως κατωτέρω την απόφαση της σημερινής Συντονιστικής. Το Δ.Σ. του Δ.Σ.Η. έχει συγκληθεί εκτάκτως αύριο, Τρίτη, στις 12.00, για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις, και αναμένεται να συμπλεύσει με την απόφαση της Συντονιστικής. 
Επισημαίνουμε και πάλι ό,τι και στα πλαίσια των συνεδριάσεων του Δ.Σ./Δ.Σ.Η. έχουμε επισημάνει: όσοι έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας τα τρία τελευταία χρόνια δεν κάνουν τίποτε άλλο πέρα από το να υπακούνε στα διαρκή, ανελέητα και προ πολλού τελείως παράλογα  κελεύσματα των δανειστών μας, με μόνο σκοπό το τελειωτικό ξεπούλημα κάθε πλούτου της χώρας μας, την πλήρη υποταγή του λαού μας και την εγκαθίδρυση μιας στυγνής ξενόφερτης κατοχής. Όποιοι δεν το είχαν καταλάβει αυτό το Μάιο και τον Ιούνιο της φετεινής χρονιάς, το καταλαβαίνουν πλέον σήμερα με τα εξωφρενικά μέτρα (ταφή κατόπιν συμβολαιογραφικού εγγράφου και μόνον, εκκένωση νησιών, δώρα στις τράπεζες για να μιλήσουμε μόνο για τα "νέα" της περασμένης εβδομάδας) που ζητεί η τρόικα εξωτερικού και υιοθετεί αμέσως η τρόικα εσωτερικού. Και όλα αυτά γίνονται με τη συνήθη διαδικασία του δήθεν κατεπείγοντος, που "νομιμοποιήθηκε" με τις αλλαγές που επέφερε στον Κανονισμό της Βουλής ο "καλλίτερος υπουργός οικονομικών - αντισυνταγματολόγος - παίκτης του παιχνιδιού πούντο - πούντο το τσιπάκι - ψάξτο - ψάξτο δεν θα το βρεις" και ψήφισαν σε τρομερή ομοψυχία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Άρα όταν αποφασίσουν τα μέτρα που τώρα φημολογείται ότι θα λάβουν, και αναφέρονται στην ανακοίνωση της Συντονιστικής, θα τα ψηφίσουν σε ένα άρθρο και μέσα σε 3 ημέρες, ενώ όλος ο ελληνικός λαός και εμείς θα ψαχνόμαστε και πάλι να καταλάβουμε τι γίνεται.
Η κατάσταση αυτή έχει φθάσει στο απροχώρητο, αλλά και το βαρέλι δεν έχει πάτο. Δηλαδή θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα, δήθεν κατεπείγοντα μέτρα, μέτρα του τύπου "ό,τι του φανεί του λολοστεφανή" και αυτοί θα εξακολουθούν να τα ψηφίζουν. Δεν μας σώζουν πλέον 24ωρες ή διήμερες αποχές. Ο,τι είχαν να προσφέρουν οι κινητοποιήσεις αυτού του τύπου, το προσέφεραν. Απαιτείται συνολικός λαικός ξεσηκωμός και γενική απεργία διαρκείας. Και απαιτείται ταυτόχρονα η λειτουργία εκτεταμένων δικτύων αλληλεγγύης και η διαρκής και σε βάθος πληροφόρηση και επιμόρφωση του ελληνικού λαού. Στα πλαίσια αυτά οφείλουμε να κινηθούμε αν θέλουμε να ανατραπεί η σημερινή πολιτική κατάσταση και να οδηγηθούμε σε μια νέα, την οποία θα ελέγχει άμεσα ο λαός μας. 
Αν εκείνοι θέλουν να  γυρίσουν το οικονομικό μας επίπεδο και το επίπεδο παροχών πολλά χρόνια πίσω, εμείς, για να τους αντιμετωπίσουμε, θα πρέπει να γυρίσουμε ιδεολογικά αρκετά πολύ πιο πίσω και να χρησιμοποιήσουμε ακόμη πιο παλιές και ξεχασμένες μορφές οργάνωσης και αγώνα 

 Από την ιστοσελίδα του Δ.Σ.Α.:

 

3ήμερη αποχή 17, 18 και 19 Οκτωβρίου-Απόφαση Συντονιστικής

Κατηγορίες:
3ήμερη αποχή 17, 18 και 19 Οκτωβρίου-Απόφαση Συντονιστικής
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αθήνα, 15-10-2012

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του ΔΣΑ, αποφασίστηκε η παράταση της αποχής των Δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους για δύο ακόμη ημέρες, δηλαδή πέραν της 17ης Οκτωβρίου και την 18η και 19η του τρέχοντος μήνα.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Αδαμόπουλος συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 16-10-2012 και ώρα 19:00 στο κτήριο του ΔΣΑ, με αντικείμενο συζήτησης α) άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, β) φημολογούμενα φορολογικά μέτρα, γ) ένταξη Ε.Τ.Α.Α. στον ΕΟΠΥΥ και δ) κατάργηση ευθύνης Επικουρικού Κεφαλαίου.
Το δικηγορικό σώμα της χώρας αρνείται να συναινέσει:
  • στη φημολογούμενη προώθηση ρυθμίσεων που πλήττουν – κατά τρόπο άδικο, κοινωνικά άνισο και ανάλγητο – τον κλάδο μας, ιδίως δε τους νέους συναδέλφους, που βιώνουν στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας
  • στην υιοθέτηση ρυθμίσεων πλήρως ασύμβατων με το θεσμικό ρόλο του Δικηγόρου, που φαλκιδεύουν τη διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και καταλύουν βασικές κατακτήσεις του δικαιικού μας συστήματος.
Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την ιστορικότητα και την κρισιμότητα της συγκυρίας όσον αφορά στον κλάδο μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να προασπίσουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντά μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου