Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Κύπρος - χαιρετίσματα λοιπόν στην "εξουσία"

Η Κύπρος πάει για δεύτερο όχι, μετά το όχι στο σχέδιο Ανάν; Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις. Και είναι σημαντικό ότι το όχι αυτό φαίνεται να αναγκάζεται να το πει η δεξιά κυβέρνηση του Αναστασιάδη. Θα είμαστε στο πλευρό τους όλοι, ενάντια στην πολιτική της Μέρκελ, η οποία προτείνεται να εφαρμοστεί με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της ελληνικής τρίποδης κυβέρνησης Σαμαρά (η σχετική απόφαση του Eurogroup ήταν ομόφωνη), όπως άλλωστε είχε γίνει και με το σχέδιο Ανάν, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πίεζε τον Τάσσο Παπαδόπουλο να ενδώσει. Ελπίζουμε οι Κύπριοι να αντιδράσουν με τον ίδιο υπερήφανο τρόπο, να κάνουν εκείνοι την αρχή, και να δώσουν το παράδειγμα και σε εμάς, που συνηθίζουμε να τους ειρωνευόμαστε, αλλά ελάχιστα τους μοιάσαμε, αφού Τάσσο Παπαδόπουλο δεν καταφέραμε να αναδείξουμε, ούτε κατά των κατακτητικών σχεδίων να ψηφίσουμε 4 χρόνια τώρα !!!
Και ενώ ο Σαμαράς συγκαλεί εκτάκτως "το τρίποδον", το ΠΑΣΟΚ του καλλίτερου Βενιζέλου έσπευσε με ανακοίνωσή του να χαρακτηρίσει αστεία την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συζητηθεί εκτάκτως στη Βουλή το θέμα της Κύπρου, ενώ ο πρόεδρος της βουλής αρνήθηκε να τη συγκαλέσει επειδή, λέει (ψέμματα είναι και αυτό, μην ανησυχείτε), δεν έχει τη σχετική δικαιοδοσία από τον κανονισμό της βουλής (χα, χα, χα, τώρα κρυβόμαστε και πίσω από τα κουρελόχαρτα;)

Τελευταία άκουσα από τον Σταρόβα το παρακάτω ανέκδοτο:
"Ένας κύπριος λέει σε έναν κρητικό: "εμείς, αν είχαμε δική μας την Κρήτη θα της είχαμε αλλάξει την όψη, θα την είχαμε αναπτύξει, θα είχαμε χτίσει μεγαθήρια, θα είχαμε εγκαταστήσει τράπεζες, καζίνο και ό,τι άλλο φανταστείς και θα είχαμε τρελαθεί στο χρήμα". Και ο κρητικός του απάντησε: "και εμείς, αν είχαμε την Κύπρο, θα την είχαμε ολόκληρη".
Το ανέκδοτο αυτό αναπαράγει διάφορες γνωστές θεωρίες περί κρητικών και κυπρίων, και ιδίως σχετικά για την ανύπαρκτη, όπως λέγεται, αντίσταση των κυπρίων στον Αττίλα, παραβλέπει όμως την περήφανη άρνησή τους στο σχέδιο Ανάν, όταν όλες οι παγκόσμιες δυνάμεις (πλην Ρωσίας) τους πίεζαν να ενδώσουν. Ας είμαστε δίκαιοι μαζί τους, και ας ελπίσουμε σε μια ελπιδοφόρα και για εμάς απανάληψη. Κουβέλη εκεί δεν έχουν !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου