Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Η υποδοχή των νέων δικηγόρων

Άργησε, αλλά έγινε τελικά  με καθυστέρηση (8 η έστω 3 μηνών για τους επιτυχόντες Ιουνίου και Δεκεμβρίου αντίστοιχα), η υποδοχή των νέων δικηγόρων, που τόση γκρίνια και μουρμούρα προξένησε, ενώ είχε οδηγήσει  κάποιες από τις νέες δικηγορίνες στην υποβολή στο Δ.Σ.Η. αίτησης ενημέρωσής τους για φορολογικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα (η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε πριν 2 μήνες, αν δεν κάνω λάθος), και εμάς σε συχνές επισημάνσεις της παράλειψης και των προβλημάτων που δημιουργούσε η καθυστέρηση αυτή.
Η υποδοχή έγινε σε θερμό κλίμα την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι παρουσία των Προέδρων του Δ.Σ.Η. και του Λ.Ε.Α.Δ.Η. και μελών των Δ.Σ., Από το Δ.Σ.Η. προσφέρθηκε στις νέες συναδέλφισες και συναδέλφους ένα σημαντικό βοήθημα, η αξεπέραστη Τετράβιβλος του Παπαδόπουλου.
Ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, και να έχουν κατά νου ότι η δικηγορία είναι ένα δίκαιο λειτούργημα, στο οποίο σε αναδεικνύουν οι γνώσεις και η συνέπειά σου, και όχι η προπέτεια, η εμφάνιση και οι δημόσιες σχέσεις, όπως συμβαίνει στο σύνολο σχεδόν των υπόλοιπων επιστημονικών και μη κλάδων. Και αυτό γίνεται επειδή οι απόψεις των διαδίκων μερών τίθενται στην κρίση ενός θεωρητικά αμερόληπτου, προσεκτικού και ικανού Δικαστηρίου, το οποίο αργά ή γρήγορα, σε α' ή β' βαθμό, ή σε αναίρεση, αποδίδει το δίκιο εκεί που βρίσκεται. Οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. 
Και με την ευκαιρία, παραθέτω μια μαντινάδα του γνωστού συνταξιούχου πλέον Προέδρου, Παναγιώτη Σφενδουράκη, που λέει:  "το δίκιο προσευχόμουνα να δώσω εκειά πούναι, κι΄αν αποτύχω στα Χανιά το σφάλμα μου να δούνε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου