Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σύσταση και συγκρότηση επιτροπής για τη σύνταξη σχεδίου νέου Κώδικα περί Δικηγόρων

Σύσταση και συγκρότηση επιτροπής για τη σύνταξη σχεδίου νέου Κώδικα περί ΔικηγόρωνΔημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τη σύσταση και τη συγκρότηση επιτροπής για τη σύνταξη σχεδίου νέου Κώδικα περί Δικηγόρων.16/05/2013 11:45
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση [PDF] του υπουργού Δικαιοσύνης , Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τη σύσταση και τη συγκρότηση επιτροπής για τη σύνταξη σχεδίου νέου Κώδικα περί Δικηγόρων.

Ειδικότερα η σύνθεση της Επιτροπής θα έχει ως εξής: 1. Αντώνιος Βγόντζας, Δικηγόρος, ως Πρόεδρος 2. Στυλιανός Σταματόπουλος , Καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, 3. Νικόλαος Βαλεργάκης , Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, 4. Νικόλαος Παπάκος , Δικηγόρος, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας, 5. Μιχαήλ Ζαφειρόπουλος, Δικηγόρος, Γενικός Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, 6. Θεόδωρος Σχινάς, Δικηγόρος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, 7. Κωνσταντίνος Κουτσουλέλος , Δικηγόρος 8. Δημήτριος Σκαρίπας , Δικηγόρος, Ειδικός Συνεργάτης στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και 9. Λεωνίδας Γεωργόπουλος , Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδος, ως μέλη.

Η Επιτροπή οφείλει να έχει περατώσει το έργο της μέχρι τις 15 Ιουλίου 2013 ενώ σύμφωνα με την απόφαση κανένας από τους ανωτέρω συμμετέχοντες δε θα δικαιούται οποιασδήποτε μορφής αποζημίωση.

1 σχόλιο:

  1. Περιμένουμε να δούμε το έργο της επιτροπής και τι θα ψηφίσει τελικά η βουλή. Για να δούμε. Υπενθυμίζουμε τη σωρεία αρνητικών και αντιδημοκρατικών διατάξεων που περιέχει το σχέδιο που ψηφίσθηκε, όπως ψηφίσθηκε, και από όποιους ψηφίσθηκε (πολλοί σύλλογοι, μεταξύ των οποίων και ο Δ.Σ.Η. αποχώρησαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή