Κυριακή 12 Μαΐου 2013

ICCJ (Διοικητικά Δικαστήρια Ρουμανίας) : Μη απαιτητές και διαγραπτεες οι ασφαλιστικές εισφορές υγείας για δικηγόρους που προσέφυγαν, λογω των ανύπαρκτων παροχών υγείας του Ταμειου τους (αισχροκερδής ή άκυρη δικαιοπραξία)



"28-3-2013 :  400 δικηγόροι κέρδισαν  δίκη κατά  Ασφαλιστικού Ταμείου (του αντίστοιχου EOΠΠΥ) και πλέον δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν εισφορές.  Απέδειξαν ότι στα τελευταία 5 χρόνια δεν είχαν λάβει τίποτα μεσω του ασφαλιστικού τους συστήματος. “Nu poti fi asigurat cu forta” : Μη νόμιμη η είσπραξη των εισφορών με τη βία.
Σημειωτέον ότι:
α) η Ρουμανία ειναι μέλος της Ε.Ε. από το 2007.  Πρόκειται για μια σπουδαία δικαστική απόφαση με εξέχοντα δικαιικο και κοινωνικό χαρακτήρα, σε μια χώρα όπου οι μνήμες της απολυταρχίας Τσαουσέσκου είναι ακόμα νωπές.
β) το … δικό μας ασφαλιστικό σύστημα όχι μόνο αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες ανασφάλιστους λογω των υπέρογκων εισφορών, αλλά απαιτεί προηγουμένως να εξοφληθουν οι εισφορές ΓΙΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΕΦΕΞΗΣ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΘΟΥΝ.
γ) (και) γι αυτό χρεοκοπήσαμε.  Ο κοινωνικός και δικαιικος μεσαίωνας της μεταπολίτευσης ειναι ευδιάκριτος. Όταν η Ρουμανία και οι δικηγόροι και δικαστές της  κάνουν τέτοιες (απόλυτα σωστές για ευνομούμενη κοινωνία) υπερβάσεις,  αντιληφθείτε το επίπεδο της εντόπιας δικαιοσύνης και ασφάλισης
Αυτά προς γνώση και αντίληψη."
"Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ICCJ  (ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΧΕΙΡΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ GOOGLE :
ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ!
index29O Φόρος Υγείας (Εισφορες) δεν είναι πλέον απαραίτητος.
ΤΟ ICCJ (Αρμοδιο Ρουμανικο Δικαστηριο) αποφάσισε οτι ο σχετικος φορος (οι εισφορες δηλαδη) “δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με τη βία”.
Το σύστημα έχει ηττηθεί!
Για αυτό πάλεψε γενναία τρία χρόνια στο δικαστήριο και όχι θρηνώντας την κατάσταση.
… ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!
Τέλη & Φόροι
Χρησιμοποιήστε αυτό το υλικό σε δικeς της σχετικης διαδικασίας !
400 δικηγόροι στην Τιμισοάρα καταφεραν να εκδοθει απόφαση επειδή το κράτος δεν θα πληρώσει τίποτα για τη συμβολή στην ασφάλιση υγείας.
Μια διαδικασία έχει ήδη κερδίθει στο Ανώτατο Δικαστήριο.
Σε 20 χρόνια το συστημα υγειας δεν θα μπορει να τους παρεχουν ουτε handsaplast – αλλά παρολαυτα ειναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν μόνο τα τελευταία πέντε έτη το ποσό των 80.000 λέι!
Το δικαστήριο αποφασισε ομως οτι δεν θα πληρώσουν ουτε μια δεκάρα.
Το Σύστημα Υγείας ητταται κατα κρατος, αν δεν καταβαλλουν εισφορές
Τιμισοάρα - Ο δικηγόρος Florin Kovacs μήνυσε το “Εθνικό Συστημα Ασφάλισης Υγείας” και κέρδισε το δικαίωμα να μην καταβάλει χρήματα από το χρέος και όλες οι αξιώσεις να διαγράφονται.
Ο Kovacs πάντα πήγαινε στο εξωτερικό για ιατρικη θεραπεία καθως στη Ρουμανια δεν μπορουσε να λάβει από το γιατρό ακόμα και μια ταινία με Rivanol Algocalmin. Γιατί λοιπόν να πληρώσει;
“Το Συστημα της υγείας” έχουν διαπιστώσει ότι για πέντε χρόνια τους χρωστάμε £ 80.000.   Ομως η Απόδειξη (οτι δεν τους οφειλουμε τιποτα) ειναι ότι 20 χρόνια δεν μου παρειχαν ουτε έναν επίδεσμο! Δεν μου προσφεραν τιποτα ωστε να  απαιτουν να τους πληρωσει και χρήματα (εισφορες) », δήλωσε ο Kovacs.
Η προκλητική διαδικασία επιβολής ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια.
Τελικά Δικαστήριο Κλουζ προσφυγών και το High Court of Ακυρωτικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με τη βία ενάντια στη θέλησή σας.
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δικηγόρος Kovasc δεν έχει καμία υποχρέωση καταβολης εισφορων υγείας στο ασφαλιστικό του ταμείο.
“Επιπλέον με βαση την αποφαση του ICCJ απαγορευτηκε στις τοπικές αρχές υγείας να επιβάλλουν πλεον φορους υγειας (εισφορες).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου