Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Διάσταση απόψεων για προληπτική αρχειοθέτηση γενετικού υλικού

"Νέα εστία έντασης στο κυβερνητικό στρατόπεδο προκαλεί το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ για τροποποίηση του άρθρου 200Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ώστε να της δοθεί η δυνατότητα της απεριόριστης λήψης και αρχειοθέτησης γενετικού υλικού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Επενδυτής», η ηγεσία της Αστυνομίας εισηγήθηκε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, ότι πρέπει να αποθηκεύονται στην τράπεζα υλικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών όλα τα γενικά αποτυπώματα των προσώπων για τα οποία υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουν τελέσει κακούργημα ή πλημμέλημα εφόσον τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών.
Η νέα ρύθμιση, όμως, προσκρούει στην επιφυλακτική στάση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος έχει εκφράσει την άποψη ότι επί του ζητήματος θα πρέπει να γνωμοδοτήσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η Αρχή, πάντως, είχε εναντιωθεί στην άνευ όρων διεύρυνση του καταλόγου των υπόπτων που υποχρεούνταν να παρέχουν γενετικό υλικό, στην απεριόριστη τήρηση αποτυπωμάτων, στην αδιακρισία όσον αφορά τη λήψη αποτυπωμάτων από ανηλίκους κ.α."

Πηγή: http://www.judex.gr/?p=1754

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου