Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ Δ.Ε.Η. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ



Στις 7 η ώρα σήμερα το πρωί αποκλείσθηκε το κτίριο της Δ.Ε.Η. στο Τσαλικάκι από 150 περίπου εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με επικεφαλής τον Πρόεδρό του, Σωκράτη Βαρδάκη, και τους Πολίτες κατά του Χρέους με επικεφαλής τους Κωστή Καμπιτάκη, Γιώργο Χαλκιαδάκη, Αντώνη Βασιλείου και Γιώργο. Παρόντες ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης, και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, καθώς και ο Γιάννης Λεβέντης, ως εκπρόσωπος του Δ.Σ.Η. Σύμφωνα με τις πληροφορίες είχαν φθάσει στη Δ.Ε.Η. Ηρακλείου 400 περίπου εντολές για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος.
Κατά τις 9 η ώρα έγινε συνάντηση με τον Τομεάρχη της Δ.Ε.Η., Αντώνη Αποστολάκη, ο οποίος άκουσε τα αιτήματα των παρισταμένων και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει η Δ.Ε.Η. Συγκεκριμένα μας είπε ότι:
(1) πράγματι έχουν φθάσει εντολές διακοπής ρεύματος στη Δ.Ε.Η., οι οποίες αφορούν σε λογαριασμούς που οφείλουν ηλεκτρικό ρεύμα από προηγούμενους μήνες. Στις εντολές αυτές δεν περιέχονται παροχές που οφείλουν μόνο το χαράτσι.
(2) για τους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν το χαράτσι: αν κάποιος έχει πληρώσει μόνο το ηλεκτρικό ρεύμα, το χαράτσι θα εμφανιστεί στον επόμενο λογαριασμό ως προηγούμενη οφειλή χωρίς τη διευκρίνιση ότι πρόκειται για οφειλή από το χαράτσι. Κατά συνέπεια (το συμπέρασμα είναι δικό μας και όχι του κ. Αποστολάκη), στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να δοθεί εντολή διακοπής και για το λογαριασμό αυτό, εφόσον θα φαίνεται να οφείλει ένα σημαντικό ποσόν στη Δ.Ε.Η.
(3) η Δ.Ε.Η. δεν επρόκειτο να κάνει διακοπές παροχών σήμερα, χωρίς να δεσμευθεί για το τι θα γίνει στο μέλλον. Άρα (και αυτό είναι δικό μας συμπέρασμα) αύριο συνεχίζεται η ίδια πάλη για την αποτροπή των διακοπών.
(4) το μηχανογραφικό της Δ.Ε.Η. δεν έχει τη δυνατότητα να διαχωρίζει τις οφειλές σε οφειλές από παροχή ηλεκτρικού ρεύματος ή το χαράτσι.
(5) οι εντολές διακοπής εκδίδονται από το μηχανογραφικό της Δ.Ε.Η. στην Αθήνα, βάσει του υπάρχοντος προγράμματαος, και υπογράφονται από τον αρμόδιο υπάλληλο, ο οποίος δεν έχει ευθύνη για ό,τι υπογράφει, εφόσον οι εντολές εκδίδονται από το σύστημα.
Από την άλλη πλευρά, ο Δήμαρχος είπε στον κ. Αποστολάκη ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν θέλει να διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα σε κανένα δημότη του, είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει να πληρώσει το χαράτσι. Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης ζήτησε να εκδώσει ανακοίνωση η Δ.Ε.Η. στην οποία θα αναφέρει αυτά που είπε ο κ. Αποστολάκης, και να δεσμευτεί ότι δεν θα κάνει διακοπές παροχών για το χαράτσι. Ο Σωκράτης Βαρδάκης ζήτησε να μην διακοπεί η παροχή των εργαζομένων που έχουν πληρώσει το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Ο Αντώνης Βασιλείου ζήτησε να αλλάξει "μέσα σε μια ώρα" το μηχανογραφικό της Δ.Ε.Η., ώστε να διαχωρίζει τις οφειλές ανάλογα με την προέλευσή τους, και να μην γίνεται διακοπή στις παροχές που έχουν πληρώσει το ρεύμα. Ο Γιάννης Λεβέντης τόνισε ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στις διακοπές, η διοίκηση της Δ.Ε.Η., ο υπάλληλος που τις υπογράφει και εκείνος που εκτελεί τις εντολές, παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα και την Ευρωπαική Νομοθεσία για την ηλεκτρική ενέργεια (νομοθεσία με συνταγματική ισχύ), καθώς και το άρθρο 120 του Συντάγματος που επιβάλλει την τήρησή του στους έλληνες πολίτες, και θα δώσουν λόγο για την παρανομία που διαπράττουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου