Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο άπιστος δικηγόρος, ο πολυάσχολος υπουργός και ο αόματος βουλευτής



Δικηγόρος παρίσταται στο δικαστήριο χωρίς να έχει διαβάσει τη δικογραφία, γνωρίζει όμως τις γενικές γραμμές της υπόθεσης. Δεν ομολογεί την αμέλειά του στον πελάτη, αντιθέτως τον διαβεβαιώνει ότι είναι πανέτοιμος και ότι αυτή τη φορά θα κερδίσουν τη δίκη. Ο καλός θεός δεν βοηθά το δικηγόρο, και η υπόθεση χάνεται. Μετά από καιρό, ο δικηγόρος ομολογεί στον πελάτη του την αλήθεια, και ο πελάτης του κάνει μήνυση για απιστία και ασκεί αγωγή κακοδικίας. Αυτά ισχύουν για τους δικηγόρους.
Τι γίνεται όμως με τους πολιτικούς;
Οι βουλευτές και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει τελευταία να ομολογούν ότι ψήφισαν το Μνημόνιο χωρίς καν να το διαβάσουν. Μάλιστα ο Χρυσοχοίδης ονομάζει την ομολογία του λεβεντιά, ή κάπως έτσι, επισημαίνοντας ότι γνώριζε όμως τις "βασικές γραμμές". Όταν όμως γινόταν η συζήτηση για το Μνημόνιο και ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο, διαβεβαίωνε τους πολίτες, ως υπουργός (και μάλιστα με το βάρος του "εξολοθρευτή" της 17 Νοέμβρη), ότι  τα μέτρα αυτά, τα οποία ούτε καν είχε διαβάσει, ήταν τα μόνα που θα μας βγάλουν από την κρίση.
Ερώτημα 1ο: εκείνος έχει διαπράξει απιστία; 
Ο Κουρουπλής και το διάβασε το Μνημόνιο, και το ψήφισε, και μετά αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ όταν κατάλαβε ότι ο δρόμος που τραβούσε δεν οδηγεί πουθενά, και καταστρέφει το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού. Ο λαός τον έχει αγκαλιάσει με θέρμη, παρά την αρχική του στάση. 
Η τεράστια διαφορά στάσης των δύο πολιτικών αποτυπώνεται γλαφυρά στην αφίσα που κυκλοφόρησε στο διαδύκτιο. 
Ερώτημα 2ο: οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα εμπιστευτούν τη "λεβεντιά" του Χρυσοχοίδη;
Ερώτημα 3ο: γιατί δεν μας λέει ο Χρυσοχοίδης αν θα διαβάσει τα επόμενα νομοσχέδια που θα τύχουν στο δρόμο του; Μπορεί και εκείνα να είναι μεγάλα, και αυτός επίσης απασχολημένος. Το πολυνομοσχέδιο το διάβασε, ας πούμε;
Ερώτημα 4ο: γιατί δεν ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό; 
Ερώτημα 5ο: γιατί δεν λέει τι θα κάνει από εδώ και πέρα για να διορθώσει το λάθος του.
Τα ερωτήματα δεν είναι άστοχα, γιατί είναι ρητορικά. 
Λεβεντιά δεν είναι η ανερυθρίαστη παραδοχή του Χρυσοχοίδη, που επιχειρεί να πάρει ένα μέρος των "επίπλων" του ΠΑΣΟΚ !!! Λεβεντιά θα ήταν η παραδοχή του λάθους του, και η άμεση και ειλικρινής συστράτευση στον αντιμνημονιακό αγώνα. Αυτό όμως δεν πρόκειται να γίνει, και ο Χρυσοχοίδης δουλεύει τον κόσμο ψιλό γαζί με τις δήθεν λεβέντικες παραδοχές, επειδή στον αντιμνημονιακό αγώνα δεν μετέχει το εναπομείναν τμήμα του ΠΑΣΟΚ, του οποίου προσβλέπει να γίνει αρχηγός. 
Για άλλη μια φορά λοιπόν, ενώ η γούνα μας καίγεται, τα κόμματα εξουσίας απασχολούνται με τη νομή της εξουσίας, εσωτερικής και εξωτερικής. Και έτσι, με τούτα και με εκείνα, ψηφίσθηκε και πάλι το επόμενο βάρβαρο νομοσχέδιο, και έπονται και άλλα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου