Στο έγγραφο που είχαμε καταθέσει στο Δ.Σ.Η. πριν ένα περίπου χρόνο (στις 31.1.2011) και εκφράζαμε την συγκροτημένη άποψή μας (ουδείς άλλος για το τότε κατατεθειμένο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των δήθεν κλειστών επαγγελμάτων, είχαμε συμπεριλάβει και την ακόλουθη πρόταση:
Θεωρούμε απαραίτητη τη σύσταση ομάδας για την ενδελεχή μελέτη των διατάξεων τόσον του νομοσχεδίου όσον και του συνόλου των διατάξεων που αφορούν το δικηγορικό σώμα, και πιθανότατα επιρρεάζονται από τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις. Σημαντική προς την κατεύθυνση αυτή είναι η συνεισφορά άλλων Δικηγορικών Συλλόγων, και ιδίως των Δικηγορικών Συλλόγων Πατρών και Ιωαννίνων, τα σχετικά κείμενα των οποίων είναι ανηρτημένα στο διαδίκτυο και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη παράλληλα με το παρόν, καθώς και το κείμενο της τελευταίας Ολομέλειας της Θεσσαλονίκης.
Η παραπάνω πρότασή μας ουδέποτε συζητήθηκε, ούτε μελετήθηκε, παρά το γεγονός ότι η άποψή μας εκείνη ήταν η μόνη εμπεριστατωμένη άποψη που εκφράστηκε στα πλαίσια του Δ.Σ.Η.
Έκτοτε επανήλθαμε το Σεπτέμβριο με νέα αίτηση για τη σύσταση της Επιτροπής για τα τέλη. Η πρότασή μας αυτή έγινε δεκτή, και η Επιτροπή που συνεστήθη και λειτούργησε με την ενεργή συμμετοχή πολλών μελών της παράταξής μας, παρήγαγε ένα ιδιαίτερο έργο, ξεφεύγοντας σε πολλά σημεία από τον τρόπο σκέψης και δράσης των Επιτροπών των μεγαλύτερων Δικηγορικών Συλλόγων. Η επιτυχία της Επιτροπής έτυχε της αποδοχής -σιωπηρής πάντως- του συνόλου των μελών του Συλλόγου μας.
Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να συστήσει και ο Δ.Σ.Η. μια διαρκή Επιστημονική Επιτροπή, ώστε να διαμορφώνει τη δική του θέση στα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η χώρα;
Μήπως ήρθε λοιπόν η ώρα να συστήσει και ο Δ.Σ.Η. μια διαρκή Επιστημονική Επιτροπή, ώστε να διαμορφώνει τη δική του θέση στα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η χώρα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου