Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Το Υπουργείο Οικονομικών, μετά τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για να αποτραπούν οι διακοπές ηλεκτροδότησης όσων δεν έχουν εξοφλήσει το χαράτσι της Δ.Ε.Η. εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Επειδή η πληρωμή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ επανέρχεται στην επικαιρότητα λόγω της δήθεν επικείμενης διακοπής της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες υπόχρεους, ακόμα και ανάπηρους, ανακοινώνονται για πολλοστή φορά τα εξής:
1)    Ο ρυθμός εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ που συμπεριλαμβάνουν το Ειδικό Τέλος είναι ίδιος με τον συνήθη ρυθμό εξόφλησης των λογαριασμών πριν την επιβολή του τέλους (85%).
2)    Η ΔΕΗ δεν δίνει εντολές διακοπής της ηλεκτροδότησης για όσους υπέβαλαν είτε ηλεκτρονικά στην ΓΓΠΣ, είτε στην οικεία ΔΟΥ αίτημα εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής τους από το Εδικό Τέλος.
3)    Άρα, πιθανότητα να έχει δοθεί εντολή διακοπής ηλεκτροδότησης υπάρχει μόνον αν κάποιος υπόχρεος δεν έχει υποβάλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης και επιπλέον έχει σωρευτικές οφειλές προς την ΔΕΗ από παλαιότερους λογαριασμούς.

Η ανακοίνωση αυτή μπορεί να θεωρηθεί ως θετικό βήμα, καθώς επιβεβαιώνει όσα μας δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Δ.Ε.Η., ότι δηλαδή θα κόβεται το ρεύμα μόνο σε όσους έχουν οφειλές από παλαιούς λογαριασμούς και δεν έχουν υποβάλλει αίτηση εξαίρεσης, μείωσης ή ρύθμισης της οφειλής.
Όπως όμως σημειώσαμε και στην ανάρτηση της 16.1.2012, όλοι οι λογαριασμοί θα εμφανίζουν στο άμεσο μέλλον παλαιές οφειλές, εφόσον δεν θα έχει εξοφληθεί το χαράτσι, καθώς το μηχανογραφικό σύστημα της Δ.Ε.Η. δεν μπορεί δήθεν να διαχωρίσει την οφειλή και να διευκρινίσει ότι πρόκειται για οφειλή από το χαράτσι. 
Κατά συνέπεια, παραμένουμε σε άμεση εγρήγορση και συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αποκατάσταση της συνταγματικής και ευρωπαικής νομιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου