Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Δράμα

Επειδή η κατάσταση έχει γίνει δραματική, το δρόμο μας τον δείχνει η Δράμα, ο Δικηγορικός Σύλλογος της οποίας επιμένει να συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που αφορούν στα θέματα του κλάδου, και να τα γνωστοποιεί στους συναδέλφους μέσω της ιστοσελίδας http://dikigorosdramas.blogspot.com την οποία συνιστούμε να επισκέπτεστε. Είναι άμεσα και έγκυρα ενημερωμένη πάντα, και αποτελεί μόνιμη πηγή δικής μας πληροφόρησης.
Δύο τελευταίες αναρτήσεις αναφέρονται στην προτεινόμενη από το Δ.Σ. Καλαμάτας κατάληψη των γραφείων του ΤΥΔΕ, και στη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων των Τρικάλων για την κατάργηση του άρθρο 6 του Πολυνομοσχεδίου. Οι σχετικές αναρτήσεις:

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΥΔΕ


Δ.Σ. Καλαμάτας: Πρόσκληση προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, των οποίων τα μέλη υπάγονται στην ασφάλιση του ΤΥΔΕ.

Οι υπεύθυνοι υγειονομικής περίθαλψης του Ε.Τ.Α.Α για τον τομέα Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών (ΤΥΔΕ), ενώ ΟΦΕΙΛΑΝ να μεριμνήσουν για την τακτοποίηση αφενός των χρονιζόντων προβλημάτων που έχουν σχέση με τα χρήματα που οφείλει ο φορέας στους δικηγόρους των επαρχιών για δαπάνες φαρμακευτικής, ιατρικής, οδοντιατρικής, παρακλινικής και νοσοκομειακής περίθαλψης και για την εκκαθάριση – εξόφληση των φαρμακευτικών συνταγών, που είχε σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική καταγγελία των συμβάσεων από τα φαρμακεία, συνεχίζουν να αδιαφορούν για τους δικηγόρους των επαρχιών.
Ουσιαστικά οι Δικηγόροι των επαρχιών είναι χωρίς υγειονομική περίθαλψη για την οποία έχουν πληρώσει τις εισφορές τους.
Δεν αναζητούμε τώρα ποιος έφταιξε. Προέχει η επίλυση του πιο πάνω θέματος. Αυτό βαρύνει τις διοικήσεις ΕΤΑΑ ΤΥΔΕ και το αρμόδιο Υπουργείο που τις ελέγχει.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει εκφράσει ήδη προς τις διοικήσεις ΕΤΑΑ και ΤΥΔΕ την έντονη δυσφορία του για την απαράδεκτη δημιουργηθείσα κατάσταση υγειονομικής περίθαλψης των δικηγόρων.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη αυτή αντιμετώπιση επιστημόνων, ασφαλισμένων μελών του ΤΥΔΕ.
Απαιτούμε την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή των οφειλομένων δαπανών στους δικηγόρους των επαρχιών.
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας προτίθεται να προβεί σε κατάληψη των γραφείων του ΕΤΑΑ – ΤΥΔΕ την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012, ως τελευταίο μέσο ανάδειξης του προβλήματος και δεν είμαστε διατεθειμένοι να φύγουμε από εκεί αν δεν δρομολογηθούν άμεσα λύσεις.
Ζητάμε την συμπαράσταση σας στην ως άνω κινητοποίηση μας για την διεκδίκηση αυτών που μας ανήκουν.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
 
 
Την συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντα  τους  μέχρι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου αποφάσισε στην σημερινή γενική συνέλευση τους ο Δικηγορικός Σύλλογος Τρικάλων.
Εκφράζοντας την ανησυχία τους για την ψήφιση του άρθρου 6 που περιέχει ρυθμίσεις για το επάγγελμα των δικηγόρων( 170 ναι, 83 όχι, 11 παρών) Αυτή η εξέλιξη βάλλει ευθέως κατά των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων κυρίως της επαρχίας, οι οποίοι θα οδηγηθούν στην πλήρη πλέον εξαθλίωση και στο κλείσιμο των γραφείων τους. 
http://www.trikalain.gr
(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                        (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)
 
 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου