Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πολυνομοσχέδιο: τι ψήφισαν οι βουλευτές του Νομού μας



Πραγματικά απαιτήθηκε μεγάλη υπομονή και επιμονή για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς ψήφισαν οι βουλευτές του Νομού μας. Ανεπιτυχής έρευνα σε δημοσιεύματα εφημερίδων, στα ανηρτημένα πρακτικά της Βουλής, όπου, ω της παραλείψεως, δεν αναφέρεται η ονομαστική ψηφοφορία, παρά μόνον το τελικό αποτέλεσμα, και τελικά επιτυχής παρακολούθηση του σχετικού βίντεο από την ιστοσελίδα της Βουλής, που δεν ψεύδεται (το βίντεο, εννοείται). Στην σύγχιση για το τι ψήφισε ο καθένας βοήθησε και το γενικό μπάχαλο που επικράτησε στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, όπου έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, άνευ ουσιαστικού αποτελέσματος και πάλι, εφόσον η ογκώδης τρικομματική κυβέρνηση κατάφερε να υπερψηφίσει το εκτρωματικό νομοσχέδιο.
Όσον αφορά στο άρθρο 6 που αναφέρεται στους δικηγόρους και τους συμβολαιογράφους, οι βουλευτές μας ψήφισαν ως εξής:
Κεγκέρογλου: απών από την ψηφοφορία.
Παρασύρης: το υπερψήφισε, αντίθετα καταψήφισε το άρθρο 29 που αφορούσε στους φαρμακοποιούς (αλίμονο !!!).
Στρατάκης: το υπερψήφισε.
Σκραφνάκη: το καταψήφισε, ενώ στο 29 (των φαρμακοποιών) δήλωσε παρούσα
Μιχελογιαννάκης: δήλωσε παρών
Αυγενάκης: το υπερψήφισε 
Κεφαλογιάννης: το υπερψήφισε, παρά το γεγονός ότι στη συνάντηση μας δήλωνε ότι δεν θέλει να τον θεωρούμε και αυτόν ανεπιθύμητο και αφερέγγυο συνομιλητή, και ότι σκέφτεται τι θα ψηφίσει.
Κριτσωτάκης: το καταψήφισε, όπως και όλο το νομοσχέδιο. 
Δηλαδή, παρά την ενημέρωση και την προσπάθεια του Δ.Σ.Η., πιάσαμε τα αναμενόμενα ψάρια: τη Σκραφνάκη, που καταψήφισε λόγω δικηγορικής ιδιότητας, και τον Κριτσωτάκη, που θα το καταψήφιζε ούτως ή άλλως για λόγους πολιτικούς. Το μόνο κέρδος ήταν ο απρόβλεπτος, και μηδέποτε εμφανισθείς σε παρόμοιες συναντήσεις, Γιάννης Μιχελογιαννάκης.
Η παραπάνω στάση των βουλευτών του  Νομού μας, εξαιρουμένου βέβαια του Μιχάλη Κριτσωτάκη, επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την αφερεγγυότητα και αναξιοπιστία τους, την οποία τόσες φορές έχουμε επισημάνει. Και δεν μιλάμε βέβαια για το άρθρο 6, που αφορά στους δικηγόρους. Μιλάμε για το σύνολο του νομοσχεδίου, που υπερψήφισαν οι πεπεισμένοι ή/και διαρκώς πειθόμενοι βουλευτές του Νομού, επιβάλλοντας κατά τρόπο βάρβαρο την επερχόμενη πολυετή υποδούλωση της χώρας και των κατοίκων της.
Ερώτηση: αυτοί το είχαν διαβάσει το πολυνομοσχέδιο ή πήγαν αδιάβαστοι, όπως ο Χρυσοχοίδης και η Κατσέλη. Μετά τις αποκαλυπτικές μαρτυρίες των δύο προηγουμένων, οι βουλευτές υποχρεούνται να δηλώνουν πριν ψηφίσουν ότι έχουν λάβει πλήρη γνώση του ψηφιζόμενου νομοσχεδίου  !!!












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου