Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

όχι στην παράδοση της παραλίας Καρτερού

Από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου εκδόθηκε χθες το παρακάτω δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αυτή την Πέμπτη περνάει και τυπικά στην κυριότητα του ΤΑΙΠΕΔ η παραλία του Καρτερού, με προφανή στόχο να ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής σε ιδιώτες, που θα βαφτισθούν τάχα επενδυτές. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, αύριο Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι εκπρόσωποι της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου θα μεταβούν στο χώρο της παραλίας για να παραλάβουν την παραχωρούμενη έκταση των 251 στρεμμάτων, η οποία εκτείνεται από τη Φλωρίδα (μετά τις εγκαταστάσεις της αεροπορίας) ως το Τομπρούκ. Είναι η τελευταία πράξη με την οποία ολοκληρώνεται ένα καλά μελετημένο και προαναγγελθέν σχέδιο καθώς επί μήνες τώρα διακινείτο το  σενάριο παραχώρησης της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς όμως να υλοποιείται και τυπικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την παραχώρηση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αντίθετος στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ειδικά μιας από τις τελευταίες ελεύθερες εκτάσεις που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των κοινωνικών αναγκών. Στην Ελλάδα της φτωχοποίησης, της ανεργίας, των χαρατσιών, στην Ελλάδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών  της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενζέλου η καταστροφή του λαού, του τόπου μας συνιστούν γι’ αυτούς πολιτική επιλογή, αυτοσκοπό και χρέος όλων μας είναι να αγωνιστούμε για να ματαιώσουμε τα σχέδια τους.

Ηράκλειο, 11 Ιουνίου 2014
Το Γραφείο Τύπου
ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου
Στην ίδια εκδήλωση προσκαλούν τους πολίτες και οι δημοτικές παρατάξεις "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες" και "Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον".
Κατά πληροφορίες, η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι αντίθετη στην παραχώρηση, ενώ η επερχόμενη δεν έχει ακόμη λάβει θέση επί του θέματος !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου