Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Τα νεώτερα από την αντιδικία για τους εργαζόμενους της ΕΡΑ Ηρακλείου

Προχθές επιδόθηκε στο Δ.Σ.Η. η έφεση που άσκησε το Ελληνικό Δημόσιο κατά των εργαζόμενων και των προσθέτως παρεμβάντων. Η έφεση συζητείται στις 14.10.2014. Παράλληλα επιδόθηκε και αίτηση αναστολής εκτελέσεως, η οποία συζητείται στις 11.7.2014. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση απέρριψε το αίτημα για επαναπρόσληψη των εργαζομένων και επαναλειτουργία της ΕΡΑ Ηρακλείου. Αναμένεται άσκηση έφεσης εκ μέρους και του Δ.Σ.Η., καθώς η πρόσθετη παρέμβαση που ασκήσαμε στηρίχθηκε σε αυτό ακριβώς το αίτημα: στην αδίρρητη ανάγκη δηλαδή λειτουργίας της ΕΡΑ Ηρακλείου και όλων των τοπικών ΕΡΑ με σκοπό την πληρέστερη, σφαιρικότερη και αντικειμενικότερη πληροφόρηση των κατοίκων του Ηρακλείου, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη του Δ.Σ.Η.
Και στη δίκη αυτή θα τεθεί ξανά το τεράστιο ζήτημα που θέτει η κοινωνία και ανατρέπει η ελληνική δικαιοσύνη των ανωτέρων βαθμίδων: 
πληροφόρηση ή δανειστές; 
συμφέρον των ελλήνων πολιτών ή συμφέρον των δανειστών;
συμμόρφωση στις "συμβατικές" (;;) μας δεσμεύσεις ή στις ανάγκες του ελληνικού λαού;
Υπενθυμίζω ότι όλα αυτά τα έχει λύσει η ιστορία παγκοσμίως και κατ'επανάλειψη. Αλλά η δικαιοσύνη φαίνεται ότι δεν δεσμεύεται από την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου