Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Όλοι στην αυριανή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου - ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ (186 ΠΑΡΟΝΤΕΣ) - ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗ Γ.Σ. - η συλλογή 102 υπογραφών εντός ολίγων μόνο ωρών - το Eurogroup και μέλλον της αποχής.


                                   
                                          Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η  ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Με απόφαση του ΔΣ του ΔΣΗ και σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 98 και 99 του Κώδικα περί Δικηγόρων, καλούνται τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την 25η Μαΐου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 12:00 στο Δικαστικό Μέγαρο με θέματα:
  1. Ανακοινώσεις
  2. Πορεία Κινητοποιήσεων-Αποχή  

                                                                          Ηράκλειο 19-05-2016


       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΡΗΣ ΡΟΖΑΚΗΣ                                                        ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΒΙΔΗΣ

Μέσα σε λίγες μόνο ώρες (από το πρωί της περασμένης Τετάρτης έως το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, και από το πρωί της Πέμπτης έως τις 10.30, οπότε πήραμε το sms για την αυριανή Γ.Σ.) συγκεντρώσαμε 102 υπογραφές για τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν πρωτοφανής, καθώς υπέγραφαν δικηγορίνες και δικηγόροι από τελείως διαφορετικούς χώρους. Υπό την πίεση της συλλογής των υπογραφών, συγκλήθηκε εκτάκτως συνεδρίαση του Δ.Σ./Δ.Σ.Η. για τις 10.00 της Πέμπτης. Η συνεδρίαση ήταν εξαιρετικά σύντομη και αποφασίσθηκε ομόφωνα η σύγκληση της αυριανής Γ.Σ. Στις 10.36 εκείνης της ημέρας έφθασε σε όλους μας το σχετικό sms , μετά την παραλαβή του οποίου σταματήσαμε τη συλλογή υπογραφών, μένοντας έτσι στον αριθμό 102. Είναι βέβαιο ότι ο αριθμός θα ήταν πολύ μεγαλύτερος αν δεν προκηρυσσόταν η αυριανή Γ.Σ. 

Από εκεί και μετά :
1) η πρόσκληση, κατά πρωτοφανή πρωτοτυπία, δεν αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δ.Σ.Η. παρά μόνο σήμερα !!!! Ομοίως δεν βρέθηκε ανηρτημένη ούτε στα γραφεία του Συλλόγου. Το sms της περασμένης Πέμπτης είναι προφανέστατα άμεσος προσωπικός τρόπος ενημέρωσης, ο οποίος, λόγω του περιορισμένου αριθμού λέξεων του sms, δεν αντικαθιστά την ανάρτηση της πρόσκλησης. Από την πρόσκληση, που αναρτήθηκε σήμερα (24.5.2016), ενώ έχει ημερομηνία 19.5.2016(!!!!), πληροφορούμαστε ότι:
*   δεν έχει οριστεί ημερομηνία επαναληπτικής Γ.Σ.
** δεν υπάρχει αναφορά για τη στάση του Δ.Σ.Η. στην περασμένη Ολομέλεια. 

Άρα  η πλειοψηφία του Δ.Σ. και ο Πρόεδρος δεν επιθυμούν πραγματικά τη διεξαγωγή της αυριανής Γ.Σ. Την προκήρυξαν για τα μάτια του κόσμου.

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ Γ.Σ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ.




2) Ο Δ.Σ.Α. έσπευσε να λάβει απόφαση πριν τη σύγκληση της Συντονιστικής, με την οποία παρατείνει την αποχή έως 30.5.2016 με το ίδιο χαλαρό πλαίσιο. 

3) Αυτή τη φορά  η Συντονιστική έλαβε διαφορετική απόφαση από το Δ.Σ.Α. και παρέτεινε την αποχή έως 6.6.2016, ενώ η Ολομέλεια θα συγκληθεί στις 3.6.2016. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να αποφασίσουμε στην αυριανή Γ.Σ. πως θα χειριστουμε το μέλλον της αποχής. Ο Δ.Σ.Α. κατόρθωσε για άλλη μια φορά, δια της Ολομέλειας, να οδηγήσει το σώμα σε μια νέα ήττα, η οποία έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες (επιβολή Φ.Π.Α., αύξηση κόστους προσφυγής και απονομής της Δικαιοσύνης, δικηγορικές εταιρίες, εισπρακτικές εταιρίες, Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας, πρότυπη δίκη, Κ.Πολ.Δ. κ.α.). Οι περισσότεροι Δικηγορικοί Σύλλογοι έχουν συνταχθεί με το νέο χαλαρό πλαίσιο της Ολομέλειας, με εξαίρεση (από τους μεγάλους συλλόγους) τη Λάρισα (εμμένει στο παλιό αυστηρό πλαίσιο). 

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί "αξιοπρεπή τρόπο διαφυγής" από την αποχή, όπως πολλοί αρέσκονται να αναφέρουν. Πρόκειται για μια ανερυθρίαστη προσπάθεια καλωπισμού μιας πρωτοφανούς ήττας, στην οποία κατέληξε ένας μακροχόνιος αποτυχημένος συντεχνιακός αγώνας, ο οποίος, με κάποιον παράδοξο τρόπο, συνδέθηκε από την Ολομέλεια με το σημερινό Eurogroup, όπου οι δανειστές και πάλι δεν έμειναν ικανοποιημένοι !!!!

Η αυριανή Γ.Σ. αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και όσον αφορά την ισχύ των αποφάσεων της Γ.Σ. και την ευθύνη του Προέδρου, αλλά και για τη συνέχιση του αγώνα μας μέσα σε ένα πλαίσιο απαραίτητα πολιτικό.  

Αν ο αγώνας μας συνδέεται με τις αποφάσεις του Eurogroup,  είναι σαφέστατα πολιτικός !!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου