Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Κάνουν κωλοτούμπες οι γραβάτες;





Η προχθεσινή σχεδόν ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Δ.Σ.Η. (5 αρνητικές ψήφοι επί περίπου 200) αποτέλεσε μνημείο αγωνιστικής σύμπνοιας των δικηγόρων του Ηρακλείου, που αποφάσισαν τη συνέχιση και εντατικοποίηση της αποχής, και σημείο αναφοράς για τους αγωνιζόμενους δικηγόρους της χώρας (η σχετική ανάρτηση στο blog της Δικηγορικής Συσπείρωσης σε λιγότερο από 48 ώρες έχει δεχθεί 904 επισκέψεις !!!).
          Η κατά πλειοψηφία ληφθείσα απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α. που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα αποτελεί το χειρότερο ξεπούλημα του αγώνα των δικηγόρων της χώρας, ο οποίος ξεκίνησε και συνεχίσθηκε εξ ίσου σκληρός και άκαμπτος υπό την καθοδήγηση της διοίκησης του Δ.Σ.Α., και του εκφραστή της στην Ολομέλεια και τη Συντονιστική, Βαγγέλη Αλεξανδρή, για να καταλήξει στη χθεσινή επαίσχυντη απόφαση, η οποία:
·           οδηγεί στη σταδιακή αποκλιμάκωση της αποχής και εν τέλει στη λήξη της,
·      αρνείται να αποτιμήσει τα αποτελέσματα της πεντάμηνης αποχής μας, και να αποδεχθεί την παντελή αποτυχία της πολιτικής που επέβαλε στο δικηγορικό σώμα, και τις αναμφισβήτητες ευθύνες της,
·      δεν θέτει ένα νέο πλαίσιο συνέχισης του αγώνα και ανατροπής των δύο νόμων, αρκούμενη προκλητικά σε αόριστα ευχολόγια («οι έμμισθοι δεν θα κάνουν γνωμοδοτήσεις …. θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη …. ο νομοθέτης να υιοθετήσει τις προτάσεις μας»).
       Η απόφαση αυτή προφανέστατα θα αποτελέσει και την πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ.Α. προς την Ολομέλεια, με τη γνωστή πάγια επωδό των αθηναίων προέδρων ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι αντίθετο με εκείνο που αποφασίζει το Δ.Σ. τους, το οποίο καλούν για να συνεδριάσει και αποφασίσει πάντοτε πριν την Ολομέλεια, ακριβώς για να μπορούν να προκαταλάβουν την κρίση της, επικαλούμενοι και την αριθμητική υπεροχή τους έναντι του συνόλου των λοιπών δικηγόρων της χώρας.
      Είναι προφανές ότι μια τέτοια απόφαση και θέση δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την αγωνιστική απάντηση των δικηγόρων του Ηρακλείου, αλλά και της πλειοψηφίας των λοιπών δικηγορικών συλλόγων της χώρας, των οποίων την αγωνιστική διάθεση δεν μπορεί να σβήσει με τη χθεσινή απόφασή του ο Δ.Σ.Α., στην οποία είμαστε υποχρεωμένοι να αντιπαρατεθούμε. Απαιτείται να αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για να μην αποτελέσει η χθεσινή απόφαση του ΔΣΑ και θέση της Ολομέλειας, χτίζοντας συμμαχίες με όσους διαφωνούν και κινούνται σε διαφορετική γραμμή από αυτήν της «εκτόνωσης» και, σε κάθε περίπτωση, αν η Ολομέλεια κινηθεί σε αντίθετη γραμμή, να κληθεί εκ νέου η Γενική Συνέλευση των μελών του Δ.Σ.Η να αποφασίσει για την συνέχιση και τις μορφές του αγώνα.

2 σχόλια:

  1. Εθνικο Σπορ
    Βοηθα την μεση και τα ποδια που ομως τελικα χτυπουν το... κεφαλι
    Ανεβαζει την πιεση που ζαλιζει με μια "γλυκεια" ζαλη κι ετσι : αλλα μου λεν τα ματια σου και αλλα η καρδια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή