Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου


Σήμερα το πρωί στις 11.00 συγκλήθηκε έκτακτα η παράταξή μας ενόψει της επικείμενης ψήφισης των δύο νομοσχεδίων για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, και αποφάσισε όσα αναφέρονται στο συνημμένο κείμενο, το οποίο τέθηκε υπόψη του Δ.Σ. στην έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 13.30.
Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφασίσθηκε η σύγκληση άτυπης Γ.Σ. για την Τρίτη (πριν την προγραμματισμένη Ολομέλεια), την απόφαση της οποίας θα μεταφέρει στην Ολομέλεια ο Πρόεδρος.
Οι συνάδελφοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους, και ασκούν εντονώτατη κριτική στην ηγεσία του δικηγορικού σώματος, η οποία μας έχει σύρει επί 4,5 μήνες σε αποχή χωρίς κανένα αποτέλεσμα, και φημολογείται ότι είναι έτοιμη να καταθέσει τα όπλα μόλις ψηφιστούν τα δύο νομοσχέδια, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της την τεράστια ζημιά που προξενούν στον κλάδο μας, και την αποστράτευση ή φτωχοποίηση που θα επιφέρουν σε χιλιάδες συναδέλφους . 



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com
Ηράκλειο 6.5.2016
                                                                       
                                                            Προς το
                                                            Διοικητικό Συμβούλιο του
                                                            Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Η Δικηγορική Συσπείρωση στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τα εξής σε σχέση με την επικείμενη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου:
Διαπιστώνει για μια ακόμη φορά ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό και όχι συνδικαλιστικό. Προαπαιτούμενα για την επίτευξη της λεγόμενης «αξιολόγησης» αποτελούσε και η ψήφιση και του Κ.Πολ.Δ., αλλά και του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου. Μόνη λύση είναι η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που στηρίζονται πλέον από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή, και ψήφισαν το 3ο μνημόνιο με πλειοψηφία 230 βουλευτών στις 23.7.2015.
Ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου,
προτείνουμε:
1.      Την επίσημη συμμετοχή του Δ.Σ.Η. στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν
2.      Την άμεση σύγκληση αποφασιστικής Γ.Σ. του Δ.Σ.Η., πριν την αναμενόμενη σύγκληση της Ολομέλειας
3.      Τη συνέχιση της αποχής και μετά την ψήφιση των δύο νομοσχεδίων
4.      Επαναφορά όλων των θεμάτων που θίγουν το δικηγορικό σώμα και εμποδίζουν την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη (Φ.Π.Α., παράβολα κλπ)
5.      Επαναφορά του αιτήματος για κατάργηση των νέων διατάξεων του Κ.Πολ.Δ., και επίσημη ενημέρωση από την Ολομέλεια για τις ενέργειές της σχετικά με το θέμα αυτό από την ψήφισή του έως σήμερα.
6.      Κλείσιμο διαρκείας των Δικηγορικών Συλλόγων
7.      Μη χορήγηση αδειών, ακόμη και εάν εμπίπτουν στο εγκεκριμένο από την Ολομέλεια πλαίσιο. Έλεγχος παροχής υπηρεσιών από τους δικηγόρους που αμείβονται με πάγια αντιμισθία.
8.      Κατάληψη των δικαστηρίων όλης της χώρας.
9.      Άμεση ενημέρωση του λαού του Ηρακλείου (τραπεζάκια στο δρόμο, μεγάφωνα με συνθήματα, συλλογή υπογραφών).
10.  Την άμεση και ενεργή συμμετοχή του Δ.Σ.Η. με το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ηρακλείου, καθώς και όλων των λοιπών φορέων των εργαζομένων και επιστημονικών συλλόγων.
11.     Σύνδεση του αγώνα μας με την κοινωνία, όλους εργαζόμενους και τους ανέργους.
12.     Υποβολή εναλλακτικών προτάσεων (π.χ. δυνατότητα καταβολής μόνο των εισφορών υγείας με ταυτόχρονο πάγωμα της καταβολής των συνταξιοδοτικών εισφορών)
13.     Εκπόνηση μιας βιώσιμης εναλλακτικής πρότασης για το ασφαλιστικό (χρηματοδότηση από το Δημόσιο, διατήρηση της ανεξαρτησίας του Ταμείου Νομικών) και το φορολογικό (μείωση φορολογικών συντελεστών, αύξηση αφορολόγητου, φορολόγηση μεγάλων εισοδημάτων).

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου