Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Δ.Σ.Η. : κατά πλειοψηφία ακολουθείται η απόφαση της Συντονιστικής

Μετά από μια μαζική και έντονη διαδικασία, η σημερινή Γενική Συνέλευση του Δ.Σ.Η. αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής σύμφωνα με την απόφαση της Συντονιστικής. Υπολογίζουμε ότι στη Γ.Σ. συμμετείχαν περίπου 200 - 230 μέλη του Συλλόγου.
Η Γ.Σ. ξεκίνησε με την κατάληψη της έδρας του Α' Τριμελούς από το σύνολο των συμβούλων της πλειοψηφίας (όσων χωρούσαν δηλαδή), προκειμένου να καταδειχθεί εμφαντικά στο σώμα η υποστήριξη της Ενωτικής Κίνησης Δικηγόρων στον Πρόεδρο. 
(από δεξιά προς τα αριστερά): Λαμπρινός, Βοργιάς, Λογοθέτης, Ροζάκης, Κουβίδης, Γερωνυμάκης, Παπαδαντωνάκης, Κουτρουμπής
Στις 12.40, όταν πλέον διαπιστώθηκε η ύπαρξη απαρτίας, ο Πρόεδρος τοποθετήθηκε για τη διαδικασία στην Ολομέλεια της 12.5.2016, και ανέφερε ότι της Ολομέλειας είθισται να προηγείται συνεδρίαση της Συντονιστικής (παρεμπιπτόντως αυτό ουδέποτε στο παρελθόν συνέβαινε, και ο Κώδικας δεν προβλέπει την καθοδήγηση της Ολομέλειας από τη Συντονιστική). Στη συνεδρίαση αυτή, η οποία ήταν διευρυμένη, συμμετείχε και ο Πρόεδρος, παρότι δεν είναι μέλος της, γνωστοποίηση την απόφαση της Γ.Σ. του Συλλόγου μας, και διαπίστωσε ότι το κλίμα ήταν αρνητικό. Διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι σύλλογοι ταυτιζόταν με την απόφαση του Δ.Σ./Δ.Σ.Α., και ότι ο ίδιος πείσθηκε και από τα επιχειρήματα που προέβαλε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας, ότι δηλαδή:
(α) είχε υποβληθεί έγγραφο στον Κατρούγκαλο με τα αιτήματα της Ολομέλειας, και είχε ληφθεί η υπόσχεση ότι θα ικανοποιηθούν. Ο Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι μετά την Ολομέλεια ο νόμος τροποποιήθηκε ήδη, αλλά επί τα χείρω, και όχι επί τα βελτίω, όπως ανέμενε η Ολομέλεια. 
(β) η απόφαση του Τμήματος Αναστολών ΣτΕ για αναστολή της αποχής περιείχε τη σκέψη ότι η αποχή
είναι νόμιμη εφόσον δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος. Άρα μετά την ψήφιση του νόμου, η αποχή προφανώς θα κριθεί παράνομη και καταχρηστική
Είπε επίσης ότι σκέφτηκε ότι κάποιοι σύλλογοι ίσως σπάσουν την αποχή (η Σύρος αυτήν την απόφαση είχε λάβει), και αν αυτό γενικευόταν, και εμείς θα απείχαμε, αυτό θα ενείχε κίνδυνο για τους πελάτες μας, γιατί θα δικαζόταν ερήμην και εμείς θα είχαμε μεγάλες ευθύνες. 
Στη συνέχεια είπε ότι σκέφθηκε ότι όλα τα παραπάνω είναι βάσιμα, ότι δεν θεώρησε αξιοπρεπές για ένα τόσο μεγάλο Σύλλογο να υποβάλλει στην Ολομέλεια την απόφαση της δικής μας Γ.Σ., γιατί έτσι θα απομονωνόταν ο Σύλλογος, και για όλους αυτούς τους λόγους ενήργησε κατά το συγκεκριμένο τρόπο, και ψήφισε την πρόταση της Συντονιστικής.
Κατόπιν αναφέρθηκε στη μακροσκελή επιστολή που υπέβαλε η Συντονιστική στον Κατρούγκαλο, και τη διάβασε ολόκληρη. Κλείνοντας, μετά από 45 λεπτά ομιλίας, είπε ότι έτσι έκρινε ότι πρέπει να πράξει, και έτσι έπραξε, ότι αισθάνεται ιδιαίτερα πικραμένος από τη συλλογή υπογραφών, ότι πολλοί που υπέγραψαν του είπαν ότι δεν γνώριζαν τι υπέγραφαν, ότι ο ίδιος είχε σκοπό να συγκαλέσει τη Γ.Σ. και δεν χρειαζόταν η συλλογή υπογραφών, και σκεφτόταν μήπως το θέμα αυτό συζητιόταν στην ετήσια τακτική Γ.Σ., ότι είναι ομοίως πικραμένος για το δημοσίευμα μας που καλούσε στη Γ.Σ., γιατί τα επιχειρήματα που προβάλλουμε είναι τυπικά και θα μπορούσαμε να τον πάρουμε ένα τηλέφωνο, και κατέληξε λέγοντας ότι αυτός είναι ο τρόπος σκέψης του, και με αυτόν τον τρόπο ενεργεί.
(συνεχίζεται η επεξεργασία - έχουμε και άλλες δουλειές)


Επί 137 ψηφισάντων (φανερή ψηφοφορία - σημειώνω ότι πολλές και πολλοί συνάδελφοι αν και παρόντες απείχαν της ψηφοφορίας) έλαβαν :
Συνέχιση αποχής με το πλαίσιο της Συντονιστικής (πρόταση πλειοψηφίας Δ.Σ.) :   78 ψήφοι
Συνέχιση αποχής με το πλαίσιο που είχε αποφασίσει η προηγούμενη Γ.Σ. - πρόταση μειοψηφίας Δ.Σ.) : 40 ψήφοι
Λήξη αποχής : 17 ψήφοι.
Στο μεταξύ, και παρά την από καθέδρας υπόσχεση του Προέδρου, η απόφαση της ΓΣ δεν έχει ακόμη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου. Λες και δεν ενδιαφέρει κανέναν. Θα την αναρτήσουν αφού διαβάσουν αυτό το κείμενο, και θα πουν πάλι ότι τους κατηγορούμε αδίκως. Δεν πειράζει, το θέμα δεν είναι προσωπικό, είναι πως αντιλαμβάνεσαι τη σχέση σου με το σώμα. Θα πεις "αφού έστειλα το sms και ή ΓΣ αποφάσισε ο,τι έλεγε το μήνυμα, γιατί πρέπει να κάνω την ανάρτηση, αφού το αποτέλεσμα είναι το ίδιο;". Ναι, υπάρχει όμως μία ποιοτική διαφορά: ποιος και με ποιον τρόπο το αποφάσισε.
Θα ακολουθήσει εκτενής περιγραφή της διαδικασίας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου