Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Η στάση των 8 βουλευτών του Νομού Ηρακλείου

Η ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο επεφύλαξε διάφορες εκπλήξεις όσον αφορά τη στάση των βουλευτών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης, και της συνοδοιπόρου Δημοκρατικής Συμμαχίας. Οι εκπλήξεις επεκτάθηκαν και στους βουλευτές του Νομού μας, όπου:
(1) ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης καταψήφισε το νομοσχέδιο στο σύνολό του, όπως το είχε δηλώσει άλλωστε, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ. 
(2) ο Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε παρών στο άρθρο 1 που αφορούσε τα εργασιακά, και ναι σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες εκλογές. Η ερμαφρόδιτη στάση του δεν φαίνεται (προς το παρόν τουλάχιστον) να τον έσωσε, και μοιάζει με "τσάμπα μαγκιά"
(3) οι υπόλοιποι "πεπεισμένοι" ή "πειθόμενοι" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Παρασύρης, Σκραφνάκη, Στρατάκης) μας "έσωσαν" για άλλη μια φορά, ψηφίζοντας το νομοσχέδιο στο σύνολό του. Καλά δεν άκουσαν στη Βουλή ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο επειγόταν ο Βενιζέλος να ολοκληρωθεί η διαδικασία; Για να έχει γίνει δεκτό το νέο μνημόνιο έως τις 01.30, οπότε θα άνοιγε το χρηματιστήριο του Τόκιο, για να λάβουν το μήνυμα και να ηρεμήσουν οι αγορές. Άντε, τα κατάφεραν πάλι και τις ηρέμησαν. Εμάς δεν νοιάζονται πότε θα μας ηρεμήσουν; Οι Ηρακλειώτες τους ψήφισαν, όχι οι αγορές !!!!
(4) Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης συνειδητά απείχε της ψηφοφορίας, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ.
(5) και η τελευταία έκπληξη: ο Λευτέρης Αυγενάκης ψήφισε σε όλα παρών. Θα τον διαγράψει η κυρία Μπακογιάννη; 
(6) ο γνωστός "ύποπτος", Μιχάλης Κριτσωτάκης, ψήφισε όχι σε όλα.
Το παραπάνω αποτέλεσμα, που αλλάζει δραματικά το χάρτη των βουλευτικών εδρών στο Νομό Ηρακλείου, αλλά, κυρίως, το χαρακτηρισμό του Ηρακλείου ως πράσινου Νομού, στον οποίο τα πάντα μένουν αναλοίωτα, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αποτελεσματικότητα του συνολικού ξεσηκωμού του λαού του Ηρακλείου, ο οποίος επί μήνες αγωνίζεται για την ανατροπή του μνημονίου. Ουδείς μπορούσε να διανοηθεί πριν από ένα χρόνο ότι το Ηράκλειο θα μπορούσε να προσφέρει στο πανελλήνιο αυτό το κίνημα, αυτήν την συνεργασία όλων των κομμάτων και φορέων, και αυτά τα μοναδικά αποτελέσματα, αρχής γενομένης από την αξέχαστη 28η Οκτωβρίου. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο για την ανατροπή του μνημονίου, νέου και παλαιού, για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας και για την προάσπιση των συμφερόντων και του μέλλοντος του ελληνικού λαού και των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου