Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Διεθνείς αντιδράσεις

Α. Μετά την απλώς ήπια αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Γερμανία "τα μάζεψε" σχετικά με τις δηλώσεις Σόιμπλε περί μη διενέργειας βουλευτικών εκλογών στη χώρα μας το άμεσο χρονικό διάστημα. Αρκούσε δηλαδή μια απλή δήλωση κάποιου εκπροσώπου της χώρας για να υποχωρήσει στιγμιαία η γερμανική αλαζονεία. Οι δήθεν εθνικοί διαπραγματευτές, αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος (τη Θεσσαλονίκη πάντα θα θυμάμαι) έπιασαν το νόημα; Μπα, δεν νομίζω. Ήδη σήμερα η Διαμαντοπούλου ζήτησε παράταση της ζωής της κυβέρνησης Παπαδήμου, και την επάνδρωσή της με τους κατάλληλους υπουργούς που θα εκτελέσουν το νέο μνημόνιο, μαζί και το μέλλον μας.
Β. Η Jonnie Walker σε μια συγκινητική νέα διαφήμιση λέει ότι πρέπει να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, και μας ζητεί να εκφραστούμε μέσα από την ιστοσελίδα της. Η "ηγεσία" έπιασε το νόημα, ή θεωρούν ότι υποστήριξη είναι να μας τα πάρουν όλα;
Γ. Ε, αν δεν έπιασαν ούτε αυτό το νόημα, μήπως κατάλαβαν τι έγινε σήμερα παγκοσμίως, όπου όλοι δηλώνουν ότι είναι έλληνες; Και αυτό συνέβη σε τέτοια έκταση για πρώτη φορά μετά εκείνες τις απαράδεκτες και απίθανες δηλώσεις του ΓΑΠ περί ελλήνων και ελληνικής πραγματικότητας.

 

 
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ, ΑΣ ΜΑΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΝ ΤΗ ΓΩΝΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΤΗ ΣΕΒΟΝΤΑΙ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΙΣ  ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ


Καθόλου άσχετο: και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, η υπόδουλη ελληνική τηλεόραση, με ελάχιστες εξαιρέσεις, συνέχισε να υποτιμά τις παγκόσμιες εκδηλώσεις, τη σημασία και την έκτασή τους, να μην τις συνδέει με τα τεκταινόμενα στην ελληνική και ευρωπαική πραγματικότητα,  την επερχόμενη συνεδρίαση του eurogroup, και να ρωτά τους καλεσμένους της μόνο αν έχουμε υλοποιήσει όλα όσα μας ζήτησαν αυτοί κατά των οποίων διαδηλώνει Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. 
Και το τέλειο: το απαράδεκτο μεγάλο κανάλι, στις χθεσινές ειδήσεις αναφερόταν στην τηλεδιάσκεψη Μέρκελ, Παπαδήμου και Μόντι, γράφοντας στους υποτίτλους "συνομίλησαν οι τρεις ηγέτες" και "συμφώνησαν οι τρεις ηγέτες". Δηλαδή τώρα έγιναν ηγέτες οι τραπεζίτες Παπαδήμος και Μόντι; Ντροπή τους !!!! Προετοιμάζουν τα αντιδημοκρατικά κόμματα των τραπεζιτών, που θα μας αλλάξουν τα φώτα. Όχι μόνο θα κλέβουν την ψήφο μας, αλλά ούτε ένα δάνειο δεν θα μας δίνουν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου