Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΣτΕ: συνταγματικό το μνημόνιο (ή μνημονιακό το σύνταγμα;)

Μετά από τόσους μήνες αναμονής εκδόθηκ την περασμένη εβδομάδα η 668/2012 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία (κατ'ουσίαν) ομόφωνα κρίνει ως συνταγματικό το μνημόνιο. Το κείμενο της απόφασης αναζητείται ακόμη. Δεν έχει αναρτηθεί ούτε στην ιστοσελίδα του ΣτΕ (αλήθεια, γιατί; δεν το έχουν ακόμη;), ούτε του Δ.Σ.Α., ούτε της ΝΟΜΟΣ, αλλά ούτε σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα. Έχουν αναρτηθεί κάποια σχόλια και υποτιθέμενα αποσπάσματα της απόφασης, τα οποία δεν μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά συμπεράσματα. Κατά συνέπεια, το τέρας του ΛοχΝες εξακολουθεί να αναζητείται. Όταν ανευρεθεί, θα επανέλθουμε. 
Προς το παρόν, και βάσει των όσων γνωρίζουμε και έχουν δημοσιευθεί, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
(1) η καθυστέρηση ήταν η κερδισμένη αυτής της δίκης. Αλήθεια, τι σημασία έχει να κρίνεις με τα στοιχεία της άνοιξης του 2010, όταν από τότε η κατάσταση έχει γίνει τραγική, τα μέτρα έχουν γίνει αφόρητα, και τα μνημόνια πολλαπλασιάσθηκαν; Τα στοιχεία αυτά δεν τα έλαβε υπόψη του το ΣτΕ (τυπικά δεν είχε το δικαίωμα). Άρα για να κριθούν τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να γίνουν νέες αιτήσεις ακύρωσης για τα νέα μέτρα, εφόσον βεβαίως συζητηθούν πριν κάποια νέα μελλοντικά μέτρα αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα. Θα έχουμε τέτοια μέτρα, δεν θα έχουμε; Άρα η δικαιοσύνη, με τον τρόπο που αντιδρά, θα είναι πάντοτε ουραγός.
(2) το μνημόνιο, λέει, δεν είναι αντισυνταγματικό γιατί δεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να το ακολουθήσει. Ευχαριστούμε το ΣτΕ που επιβεβαίωσε αυτό που λέμε όλοι από το 2009: ότι δηλαδή πρόκειται αποκλειστικά και μόνο για πολιτικό ζήτημα και πολιτικό έγκλημα !!!! Ουδείς τους το επέβαλε, εκείνοι το έφεραν, το ψήφισαν και μας το επέβαλαν.
(3) όσον αφορά τις κρίσεις του ΣτΕ περί εθνικής κυριαρχίας, τι να πούμε; Οι κύριοι και κυρίες σύμβουλοι θέλουν να αγνοούν και να παρερμηνεύουν αυτά που διαβάζουν, και ιδίως αυτά που συμβαίνουν.
(4) και λίγα μαθηματικά: συνταγματικό το μνημόνιο ===> το σύνταγμα μνημονιακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου