Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η Γενική Συνέλευση της Δευτέρας

Το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ζακλαμπάνη η προγραμματισμένη έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέματα "2) ενημέρωση για τα τρέχοντα θέματα του κλάδου, 3) κινητοποιήσεις". Η Συνέλευση ήταν ιδιαίτερα μαζική, και η μικρή αίθουσα κατακλύσθηκε από συναδέλφους, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, και δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της συνέλευσης ήταν ότι το λόγο πήραν σχεδόν αποκλειστικά τα μέλη της Δικηγορικής Συσπείρωσης (Τερζάκης, Σαρχιανάκης, Βαθιανάκης, Ξενάκης, Λεβέντης), ή συνάδελφοι αντιμνημονιακών πεποιθήσεων, οι οποίοι στήριξαν την άποψη της παράταξής μας για πολιτική λύση του προβλήματος και της κρίσης, συμπόρευση με το λαικό κίνημα και τους λοιπούς επιστημονικούς κλάδους, και ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης. Εκτός από αυτά, έγινε εκτενής αναφορά και στη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, στους αγώνες των εργαζομένων, στις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη και εφαρμόζεται η απόφαση της Γ.Σ. του Δ.Σ.Α., την οποία ακολούθησε η Ολομέλεια, αλλά και η συνεπής εξ αρχής (από το 2009) αντιμνημονιακή στάση της παράταξής μας, οι παλινωδίες της κυβέρνησης, η υιοθέτηση των αλλεπάλληλων σκληρών μέτρων της τρόικας, και η παντελής έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης στα πλαίσια της πεποίθησης ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. 
Από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.Η. εκφράσθηκε η άποψη ότι η συνέλευση δεν είχε αρμοδιότητα να αποφασίσει επί οποιασδήποτε κινητοποιήσεως, πλην της εγκρίσεως της αποφάσεως της Ολομέλειας. Τελικά, και υπό την πίεση των γεγονότων, υιοθετήθηκε τμήμα των προτάσεων που υποβάλλαμε προς το σώμα, και συγκεκριμένα η συμμετοχή στη συγκέντρωση της Τρίτης, και η διερεύνηση της πιθανότητας κοινής εκδήλωσης στο Ηράκλειο με τους μηχανικούς και τους γιατρούς, παράλληλης με την πανελλήνια κοινή εκδήλωση της 29.2.2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία είχε προηγουμένως απορρίψει το σύνολο των προτάσεών μας, που περιλαμβανόταν στο υπ'αριθμ.πρωτ. 489/20.2.2012 έγγραφό μας, το περιεχόμενο του οποίου είναι το εξής:
 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

Ηράκλειο 20.2.2012
                                                          Προς το
                                                          Δ.Σ. του Δ.Σ.Η.

Ενόψει της αυριανής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, υποβάλλουμε και τις ακόλουθες προτάσεις, συμπληρωματικά με εκείνες που περιλαμβάνονται στο από 7.2.2012 και με αρ. πρωτ. 301 έγγραφό μας, και παρακαλούμε όπως οι περιλαμβανόμενες και στα δύο έγγραφά μας προτάσεις τεθούν υπόψη το Δ.Σ. και εν συνεχεία της Γ.Σ.:
1.   πραγματοποίηση αποχής στο γνωστό πλαίσιο που έχει υιοθετηθεί για τις αποχές (παραγραφές, αποφυλακίσεις, 18μηνο κ.λ.π.)
2.   συμμετοχή του Δ.Σ.Η. στα συλλαλητήρια που πραγματοποιούν σε όλες τις πόλεις της Κρήτης την Τετάρτη, 22.2.2012 και ώρα 18.00, τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ Κρήτης σε συνεργασία με τα Εργατουπαλληλικά Κέντρα του νησιού.
3.   προκήρυξη νέας Γενικής Συνέλευσης στις 27/28.2.2012 προς επανακτίμηση της κατάστασης που θα έχει έως τότε διαμορφωθεί.
4.   πραγματοποίηση στο Ηράκλειο κοινής συγκέντρωσης με τους γιατρούς και μηχανικούς την 29.2.2012, η οποία θα είναι παράλληλη με τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από τους ίδιους φορείς στην Αθήνα την ημέρα εκείνη.
5.   κατάληψη των δικαστηρίων την ημέρα ή τις ημέρες ψήφισης του νομοσχεδίου που αφορά στους δικηγόρους
6.   συμμετοχή σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων του Νομού και της Κρήτης, η οποία θα πραγματοποιηθεί έως τη λήξη των δικών μας κινητοποιήσεων.
7.   ενημέρωση των συναδέλφων στη Σακλαμπάνη και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο (τροποποιήσεις που προτείνει η τρόικα, τροποποιήσεις του Κώδικα περί Δικηγόρων, νομοσχέδιο επιτάχυνσης της απονομής της δικαιοσύνης, θέματα ΤΥΔΕ, πολυνομοσχέδιο, καθώς και για όλα τα έως σήμερα επιβληθέντα μέτρα). Θεωρούμε απαραίτητη την ειδική αυτή εκδήλωση, καθώς στην επικείμενη Γενική Συνέλευση δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος και άνεση για να διανεμηθεί το απαραίτητο υλικό, να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να ανταλλαγούν απόψεις.
8.   ειδικά για το ΤΥΔΕ:
α) να γίνουν επαφές πανελληνίως προκειμένου να μην κατατεθούν τα βιβλιάρια ενσήμων για το 2011, και υλοποίηση της πρότασης αυτής, εφόσον υπάρξει σχετική πανελλήνια απόφαση.
β) επίσπευση της έκδοσης του πορίσματος για το ύψος της πραγματικής οφειλής του Δημοσίου προς το ΤΥΔΕ
γ) μετά ταύτα, άσκηση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου για διεκδίκηση της απόδοσης του οφειλόμενου ποσού.
δ) άρνηση για τη συμμετοχή του ΤΥΔΕ στο PSI.
9. λήψη απόφασης σχετικά με τη νομιμότητα και συνταγματικότητα των αντεργατικών μέτρων, και ιδίως της κατάργησης των Εθνικών Γενικών Συλλογικών Συμβάσεων.
 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΘΙΑΝΑΚΗΣ   ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ     ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου