Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Οι αντιδράσεις του δικηγορικού σώματος - Λ.Ε.Δ.Ε. - Η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δ.Σ.Η.

Επιτέλους !!!!! Το δικηγορικό σώμα, αντιλαμβανόμενο τη σπουδαιότητα της νέας επίθεσης κατά του κλάδου και τη διαφαινόμενη ολοσχερή εξαφάνισή μας, αποφάσισε να αντιδράσει έγκαιρα, πριν καν καταρτισθεί το επίμαχο νομοσχέδιο. Ελπίζουμε αυτό να αποτελέσει μια νέα αρχή για την ανατροπή του βάρβαρου σκηνικού που έχει στηθεί εναντίον των δικηγόρων, και του ελληνικού λαού. Ειδικώτερα:
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ:
Συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη το πρωί. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε στον Πρόεδρο του Δ.Σ.Α. ότι η τρόικα δεν επιμένει στην άμεση υλοποίηση των μέτρων, που περιέχονται στο επαίσχυντο έγγραφο του Υπουργείου, ούτε εξαρτά από αυτό την καταβολή της επόμενης δόσης (αλήθεια: η τρόικα πότε προλαβαίνει και μαθαίνει τι γίνεται; ε, ρε, δούλεμα που πέφτει !!!). Μετά από αυτά δηλώθηκε από το Υπουργείο στον κ. Αδαμόπουλο ότι οι τροποποιήσεις του Κώδικα περί Δικηγόρων θα τύχουν της επεξεργασίας της σχετικής επιτροπής, στην οποία μετέχουν οι δικηγορικοί σύλλογοι. Δηλώθηκε όμως ότι η τρόικα εμμένει στην κατάργηση του επιτρεπόμενου ανώτατου αριθμού των εμμίσθων δικηγόρων, και την κατάργηση της παράστασης των δικηγόρων στην υπογραφή συμβολαίων. Μετά από αυτά, η Συντονιστική αποφάσισε την αποχή από τα καθήκοντά μας την Πέμπτη, 9.2.2012, και τη σύγκληση έκτακτης Ολομέλειας την ίδια ημέρα στις 10.30 στα γραφεία του Δ.Σ.Α.προκειμένου να αποφασισθεί η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.
ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ:
Ακολούθησε κοινή σύσκεψη με τους παραπάνω κλάδους, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός δράσης και κοινή αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχονται οι επιστημονικοί κλάδοι. Για τη συνάντηση αυτή εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση των τριών κλάδων.
ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:
Ακολούθησε υποβολή διαφόρων προτάσεων . Κατά τη διαδικασία αυτή ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Η, Βασίλης Λαμπρινός, υπέβαλε τις παρακάτω προτάσεις:
1. διεθνοποίηση του προβλήματος και τη συμπόρευση με τους δικηγόρους Ιταλίας, Ισπανίας, Πορτογαλίας και Ιρλανδίας.
2. άσκηση επιθετικής πολιτικής και τη διεκδίκηση της σύνταξης συμβολαίων και λοιπών συμβολαιογραφικών πράξεων από τους δικηγόρους.
3. ενημέρωση των βουλευτών 
4. κοινή δράση με τους γιατρούς και τους μηχανικούς και σε τοπικό επίπεδο.
Οι παραπάνω προτάσεις δεν είχαν καν τεθεί υπόψη του Δ.Σ. του Δ.Σ.Η., όπως άλλωστε συνηθίζεται. Οι προτάσεις αυτές αποτελούν προσωπικές επιλογές του Προέδρου και του επιτελείου του. Παρ'όλα αυτά ειλικρινά μας εξέπληξαν, εφόσον έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες προτάσεις και επιλογές του Προέδου, και μας βρίσκουν σύμφωνους, πλην βεβαίως της 3ης πρότασης, την οποία θεωρούμε παντελώς άσκοπη, όπως έχουμε κατ'επανάλειψη δηλώσει. 
Λ.Ε.Δ.Ε.:
Εν συνεχεία ακολούθησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Λ.Ε.Α.Δ. υπό την προεδρία του κ. Λαμπρινού. Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίσθηκε η περαιτέρω περικοπή του εφάπαξ στα 20.000 € (από 23.000 €), η μείωση των συντάξεων κατά 50% και της ημερήσιας αποζημίωσης σε 20 € (από 33 €). Η απόφαση αυτή τελεί υπό την έγκριση της έκτακτης Γ.Σ. του Λ.Ε.Δ.Ε., η οποία έχει συγκληθεί για τις 18.2.2012. Στην ίδια Γ.Σ. θα εξεταστεί εκτός ημερησίας διατάξεως και η εκκαθάριση των απαιτήσεων του Τ.Υ.Δ.Ε. κατά του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Σ.Η.:
Το Δ.Σ. συνεδρίασε εκτάκτως χθες (8.2.2012), και ενημερώθηκε από τον ο κ. Πρόεδρο για όλα τα ανωτέρω. Κατά τη συνεδρίαση συμφωνήσαμε με τις προτάσεις του κ. Προέδρου (εκτός της 3ης) και επισημάναμε ότι οι αποφάσεις αυτές θα έπρεπε να έχουν τύχει της προηγούμενης επεξεργασίας του Δ.Σ. Όσον αφορά το θέμα της ενημέρωσης των βουλευτών, δηλώσαμε ότι τη θερούμε τελείως άσκοπη, εφόσον οι βουλευτές είναι πλήρως αφερέγγυοι, και, υποτασσόμενοι πάντοτε στην κομματική πειθαρχία, αδυνατούν να αναλάβουν οποιαδήποτε δέσμευση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση που κράτησαν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, παρά την ενημέρωση που κάναμε. Το σχόλιο που εισπράξαμε ήταν το ακόλουθο: "δηλαδή, εσείς αποδέχεστε να συνομιλείτε μόνο με τον Κριτσωτάκη" !!!!
Στη συνεδρίαση αναγνώσθηκε το έγγραφό μας σχετικά με τις προτεινόμενες κινητοποιήσεις του κλάδου ενόψει της νέας επίθεσης που δέχεται , και αποφασίσθηκε η αναβολή της λήψης αποφάσεως μετά την απόφαση της Ολομέλειας, καθώς και η σύγκληση έκτακτης Γ.Σ. εντός της επόμενης εβδομάδας. 
Αναγνώσθηκε επίσης το έγγραφό μας που αφορά στο διανεμητικό. Το Δ.Σ. ομόφωνα δέχθηκε ότι το θέμα χρήζει ειδικής επεξεργασίας και έρευνας, η οποία θα γίνει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Θα γίνει έλεγχος για τα μη εκδοθέντα διπλότυπα στις αποφάσεις της τελευταίας διετίας, καθώς και θα συγκριθεί με τον αριθμό των κατατεθέντων αγωγών και αιτήσεων και των αποφάσεων που εκδόθηκαν. Ο έλεγχος αυτός θα διευκρινίσει τα αίτια της δραματικής πτώσης του διανεμητικού λογαριασμού, θα γίνουν προβλέψεις για το μέλλον του, και θα τεθεί πιθανόν υπό διαπραγμάτευση ο θεσμός του διανεμητικού συνολικά, χωρίς όμως να τίθεται σε αμφισβήτηση, από πλευράς μας τουλάχιστον - ούτε η πλειοψηφία εξέφρασε αντίθετη άποψη πάντως, η ύπαρξη και ο προορισμός του διανεμητικού λογαριασμού.
Αποφασίσθηκε ομόφωνα να συμμετάσχει η Δ.Σ.Η. στην αυριανή κατάληψη των γραφείων του Τ.Υ.Δ.Ε. στην Αθήνα, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο του Λ.Ε.Α.Δ.Η., Μανούσο Ξενάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου