Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Για τη δραματική κατάσταση της χώρας και του κλάδου μας

Για τα τεράστια πλήγματα που δέχεται η χώρα και ο κλάδος μας, καταθέσαμε σήμερα το παρακάτω έγγραφο στο Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου:

Οι διαρκώς επιδεινούμενες δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, και οι ανάλογες επιθέσεις που δέχεται ο κλάδος μας, με τελευταία πλήγματα το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο, τα αντικειμενικά κριτήρια φορολογίας μας, το προτεινόμενο νομοσχέδιο για την δήθεν επιτάχυνση της δικαιοσύνης, τις εντολές της τρόικα για τη λήψη νέων μέτρων που σηματοδοτούν την ολοσχερή εξαθλίωση της μέγιστης πλειοψηφίας των δικηγόρων, και η παντελής αφωνία των βουλευτών της κυβερνητικής τρικομματικής συμμαχίας αποδεικνύουν με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο την απροσχημάτιστη προθυμία του κυβερνητικού συνασπισμού να υπακούσει και να επιβάλλει όλα τα έξωθεν προτεινόμενα αντιλαικά μέτρα.
Τελευταίο επίτευγμα της πολιτικής αυτής υπήρξε η σημερινή δήθεν διατήρηση, μετά από υποτιθέμενη σκληρή πάλη, των εισοδημάτων των εργαζομένων, τα οποία τελικά μειώνονται δραματικά σε απόλυτους αριθμούς, εφόσον η διατήρηση του 13ου και του 14ου μισθού με ταυτόχρονη μείωση του μισθού κατά ποσοστό 20 – 25% επιφέρει συνολική μείωση μεγαλύτερη από εκείνη που θα προκαλούσε η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού. Εκτός αυτών η πλήρης απαξίωση των εισοδημάτων του ελληνικού λαού, και η πλήρης αδυναμία είσπραξης οποιασδήποτε επιδικασμένης απαίτησης οδηγούν στην απομείωση και του δικού μας εισοδήματος και την αδυναμία μας να καλύψουμε τις στοιχειώδεις επαγγελματικές, οικογενειακές και προσωπικές μας υποχρεώσεις, ιδίως εφόσον από τις αρχές του έτους στερούμαστε οποιασδήποτε ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. 
    Εν μέσω αυτών των συνθηκών δικαιώνεται πλήρως η θέση που είχε εκφράσει η παράταξή μας από τον Ιούνιο του 2011 με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, και την επανέλαβε με την από 13.1.2012 επιστολή      μας προς τους βουλευτές του Νομού, ότι δηλαδή η κρίση δεν είναι τυχαία, δεν είναι παροδική, δεν είναι συντεχνιακή, αλλά συνολική, αποτελεί πολιτική επιλογή της οικονομικής, πολιτικής ελίτ και των κυβερνώντων,   και μπορεί να αντιμετωπισθεί πολικά και μόνον. Για το λόγο αυτό είχαμε χαρακτηρίσει ως αφερέγγυους και ανεπιθύμητους συζητητές όσους βουλευτές ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, αλλά και όσους ψήφισαν το Πολυνομοσχέδιο, στους οποίους περιλαμβάνονται πλέον, εκτός του συνόλου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, και οι Βασίλης Κεφαλογιάννης και Λευτέρης Αυγενάκης.
    Κατόπιν όλων των ανωτέρω, προτείνουμε:
1.    Την άμεση διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης με το υπουργείο Δικαιοσύνης και τους κατά τόπους βουλευτές της συγκυβέρνησης
2.    Την άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του Δ.Σ.Η. με θέματα
(α) την ανατροπή όλων των εις βάρος του κλάδου ψηφισθέντων μέτρων (Φ.Π.Α., απελευθέρωση, πολυνομοσχέδιο, αντικειμενικά κριτήρια, φορολογικά νομοσχέδια)
(β) την πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου για την δήθεν επιτάχυνση της δικαιοσύνης.
(γ) την πλήρη απόσυρση του κυοφορούμενου νομοσχεδίου για περαιτέρω επιδείνωση της θέσης των δικηγόρων
(δ) την αντιμετώπιση του προβλήματος του Τ.Υ.Δ.Ε.
(ε) την αποκατάσταση της συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας στη χώρα μας με την άμεση διενέργεια βουλευτικών εκλογών.
3.    Την προκήρυξη 48ης πανελλαδικής απεργίας με κατάληψη των Δικαστηρίων όλης της χώρας, συγκεντρώσεις και πορείες σε κάθε πόλη όπου υπάρχει Δικηγορικός Σύλλογος.
4.    Κοινές συσκέψεις στα Εργατικά Κέντρα κάθε πόλης με τους συγγενείς επιστημονικούς συλλόγους (συμβολαιογράφοι, μηχανικοί κλπ) και κάλεσμα για συμπαράσταση από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, καθώς και από αυτά των ανέργων.
5.    Αν δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, παραιτήσεις των Δ.Σ των Συλλόγων όλης της χώρας, επίδοση τους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και κατάληψη του.
Ειδικά όσον αφορά το Τ.Υ.Δ.Ε. προτείνουμε:
1.    Στήριξη της κατάληψης του στις 10.2.2012, με βάση την απόφαση και το κείμενο του Δ.Σ Καλαμάτας, το οποίο σας επισυνάπτουμε.
2.    Άρνηση πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του 2011, έως την πληρωμή των νοσηλίων και εξετάσεων τουλάχιστον του 2009 και του 2010.
3.    Άρνηση κάθε αύξησης εισφορών του Τ.Υ.Δ.Ε., αλλά και του Τ.Ν.
4.    Αίτημα στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για προκαταρκτική εξέταση για τον τρόπο δημιουργίας του ελλείμματος του Τ.Υ.Δ.Ε. και τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών με βάση το πόρισμα Κατσαρού, αλλά και τα λοιπά στοιχεία που θα προκύψουν. Αν έχουν ήδη διαπιστωθεί συγκεκριμένες ευθύνες άμεση υποβολή μηνύσεων και αγωγών και κατά του Δημοσίου, για επιστροφή των χρημάτων που έχουν δεσμευθεί ή υπεξαιρεθεί.
5.    Άρνηση συμμετοχής σε κούρεμα αποθεματικών του Τ.Υ.Δ.Ε. και του Ε.Τ.Α.Α., και αποστολή σχετικού προειδοποιητικού εξωδίκου σε όλους τους βουλευτές

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


ΓΙΩΡΓΟΣ  ΒΑΘΙΑΝΑΚΗΣ       ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ       ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου