Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Οι κινητοποιήσεις του κλάδου

Ως γνωστόν,  ο ΔΣΗ πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση την περασμένη Πέμπτη, στην οποία, εν αναμομή των εξελίξεων, δεν ελήφθη οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στην ίδια απόφαση κατέληξε ομόφωνα και το ΔΣ στη συνεδρίαση που ακολούθησε την επομένη. Το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι ο κ. Αδαμόπουλος συγκάλεσε τη Συντονιστική Επιτροπή για την Τρίτη, 18.12.2012. Στη συνεδρίαση ο ΔΣΗ εκπροσωπήθηκε από τον Απόλλωνα Καλογερόπουλο. Η Συντονιστική, με αποκλειστική ευθύνη Αδαμόπουλου, ο οποίος εμφανίστηκε να παραπέμπει για άλλη μια φορά το θέμα στις καλλένδες, αποφάσισε  να μην γίνουν κινητοποιήσεις, αλλά να ανατεθεί στο μέλος του ΔΣΑ, κ. Μπακάλη, ειδικό και μόνιμο και εξαιρετικά χρήσιμο σύμβουλο επί φορολογικών θεμάτων, η μελέτη του νομοσχεδίου και η υποβολή προτάσεων προς το Υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για μια εξέλιξη, η οποία προφανέστατα ουδέναν ικανοποιεί, παρά τις αναμφισβήτητες γνώσεις και ικανότητες του κ. Μπακάλη, δεδομένου ότι οι προτάσεις αυτές είναι δεδομένο ότι θα απορριφθούν για τους γνωστούς λόγους (καθυστερημένη και εκ των υστέρων, όπως πάντα, παρέμβαση - αντίθεση στις επιταγές τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού). Μετά από αυτά, συγκεκριμένοι Δικηγορικοί Σύλλογοι (Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Καβάλας, Σερρών, Γιανιτσών, Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Τρίπολης, Πάτρας, Λιβαδειάς, Σπάρτης, Σάμου και Ηλείας) προχώρησαν στην εξαγγελία κινητοποιήσεων.
Οι παραπάνω εξελίξεις επαναφέρουν στο προσκήνιο τον κίνδυνο διάσπασης της Ολομέλειας, και θέτουν το ΔΣΗ για άλλη μια φορά μπροστά στις ευθύνες του. Πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να αναλάβει ο Σύλλογός μας συμβιβαστική πρωτοβουλία στο στάδιο αυτό, και, εφόσον οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι εξακολουθήσουν τη διασπαστική πολιτική τους, να ηγηθεί των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των επαρχιακών συλλόγων, επιβεβαιώνοντας την ηγεμονική θέση που κατέλαβε στην Ολομέλεια της Κομοτηνής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου