Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Απογραφή ασφαλισμένων ΕΤΑΑ/ΤΥΔΕ

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι στις 31.12.2012 λήγει η προθεσμία για την απογραφή μας στο ΤΥΔΕ. Η διαδικασία θα πρέπει να γίνει στην Εθνική Τράπεζα με βάση τα απογραφικά έντυπα που μας έχει αποστείλει το ΕΤΑΑ/ΤΥΔΕ και βρίσκονται στα γραφεία του ΛΕΑΔΗ. και στη βιβλιοθήκη. Σχετκή ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΔΣΗ στις 10.12.2012, όπου μπορείτε να διαβάσετε και το σχετικό έντυπο του ασφαλιστικού μας φορέα. 
Η απογραφή γίνεται προκειμένου να αποκτήσουν όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΑ/ΤΥΔΕ ατομικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα στον οποίο θα κατατίθενται τα ποσά που θα δικαιούται να λαμβάνει από τον ασφαλιστικό φορέα. Με τη διαδικασία αυτή μειώνεται σημαντικά το αντίστοιχο κόστος για το ΤΥΔΕ, εφόσον τα έξοδα για κάθε επιταγή που αποστέλλεται υπολογίζονται σε 3 € ανά αποστολή.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα δοθεί παράταση, εκτός εάν η ΕΤΕ θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τη διαδικασία από 2.1.2013. Και εδώ που τα λέμε: γιατί να μην έχει τη δυνατότητα; Τόση πελατεία της δίνουν (όλους τους ασφαλισμένους του ΤΥΔΕ) χωρίς καμία υποχρέωση από πλευράς της τράπεζας, προφανώς για να την παχύνουν και αυτή και να την πουλήσουν τα επόμενα Χριστούγεννα, ή ίσως και νωρίτερα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ανεπιβεβαίωτες πάντως. εάν κάποιος δεν προλάβει να απογραφεί, δεν θα έχει πρόβλημα, θα συνεχίσει να πληρώνεται από το ΤΥΔΕ με τον παλιό τρόπο, αλλά θα επιβαρύνεται με το ποσόν των 3 € ανά επιταγή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου