Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Η δική μας Γενική Συνέλευση

Απόλυτα επιτυχημένη και μαζική υπήρξε η σημερινή γενική συνέλευση του ΔΣΗ. Την ενημέρωση του Προέδρου ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συναδέλφων. Το λόγο έλαβαν οι Κωστής Λαγουδάκης, Μιχάλης Σφακιανάκης, Γιάννης Λεβέντης και Μιχάλης Σαρχιανάκης, οι οποίοι τόνισαν ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος είναι πολιτικό και όχι συνδικαλιστικό, την ανάγκη αγωνιστικής παρουσίας των δικηγόρων, επίμονης συνεργασίας με τα άλλα κοινωνικά στρώματα και φορείς, την καταδίκη των δηλώσεων Στουρνάρα περί απείθειας της κυβέρνησης στην απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το χαράτσι, την σύγκληση ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων της Κρήτης, και την επαφή με τους δικαστές προκειμένου να αναδειχθεί η αδιαφορία που επιδεικνύουν για τον περιορισμό της δικαστικής εξουσίας, την αρνησιδικία, και τα πλήγματα που δέχεται από την κεντρική εξουσία και ιδίως τις δηλώσεις Στουρνάρα. Τονίσθηκε επίσης ότι τα ανωτέρω αποτελούν μόνιμη διαπίστωση και θέση της παράταξής μας από την έναρξη της περιπέτειας το 2009.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε και η ενημέρωση του Προέδρου σχετικά με την Ολομέλεια της Κομοτηνής. Ο Πρόεδρος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό ρήγμα, αναμένει την σύγκληση της Συντονιστικής, την οποία αμελεί να συγκαλέσει ο Αθηνών Αδαμόπουλος, παρά το γεγονός ότι αύριο κατατίθεται το φορολογικό νομοσχέδιο, ότι ο ΔΣΗ είναι ο μεγαλύτερος σε δύναμη από τους συλλόγους που αποχώρησαν, και για το λόγο αυτό εξέφρασε τον προβληματισμό ότι τυχόν επισημοποίηση της ρήξης θα χρεωθεί στο ΔΣΗ. Από πλευράς των παραπάνω ομιλητών τονίσθηκε ότι τη ρήξη την έχει προκαλέσει ο ίδιος ο Αδαμόπουλος, ακολουθώντας την τακτική Παξινού, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει τίποτε να χρεωθεί σε εμάς. Εν πάσει περιπτώσει, ζητήθηκε από τον Πρόεδρο να κάνει άμεσα επαφές με τους ΔΣ Πατρών και Λάρισας, που παρέμειναν στην Ολομέλεια, και, αν οι επαφές αυτές δεν έχουν αποτέλεσμα, να προχωρήσουμε σε ολομέλεια των λοιπών επαρχιακών συλλόγων. Οι δικηγόροι δεν μπορούν να είναι αιωνίως δέσμιοι των Αθηναίων.
Στη γενική συνέλευση μίλησε και ο συνάδελφος Λάζαρος Σπανόπουλος, ο οποίος υπέβαλε και εγγράφως διάφορες προτάσεις για κινητοποιήσεις οι οποίες θα έχουν μορφή διαφορετική από την αποχή. 
Αύριο, Παρασκευή, στις 12.00 έχει συγκληθεί εκ νέου το ΔΣ/ΔΣΗ για να επανεκτιμήσει την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου