Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Σε νέα αποχή οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης για τα απαράδεκτα νέα μέτρα

Μετά την αποφασιστική στάση που επέδειξε ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία μας στην Ολομέλεια, ακολούθησε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ/ΔΣΗ κατά την οποία αποφασίσθηκε ομόφωνα η συνέχιση κινητοποιήσεων λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης της πρόσβασης των πολιτών στη δικαιοσύνη. Τα ίδια ακριβώς αποφάσισαν και όλοι Δικηγορικοί Σύλλογοι του νησιού, οι οποίοι εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για την οποία είμαστε υπερήφανοι, και απαιτούμε να έχει συνέχεια.
Υπενθυμίζουμε ότι εξ αρχής τονίσαμε ότι η κρίση είναι πολιτική και όχι συνδικαλιστική, ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις μας έχουν αναγκάσει να μαχόμαστε για να διατηρήσουμε ό,τι θεωρείται ως  ελάχιστο συντεχνιακό κεκτημένο (κυρίως τη διατήρηση του γραμματίου προείσπραξης) την ίδια στιγμή που περνάει, χωρίς τη δική μας αντίδραση, αλλεπάλληλα αντιλαικά μέτρα που απαγορεύουν την προσφυγή στη δικαιοσύνη και έχουν οδηγήσει στην πραγματική πτώχευση το κράτος και το λαό μας, με αποτέλεσμα ουδείς να έχει τη δυνατότητα να μας πληρώσει ούτε καν το γραμμάτιο, είτε το διατηρήσουμε, είτε όχι. Άρα η μόνη λύση είναι η συνολική (με όλους τους φορείς) αντιπαράθεση διαρκείας με την κυβερνητική πολιτική ως σύνολο, και όχι η μάχη για το γραμμάτιο, ή τον Κώδικα. 
Η ανακοίνωση των τεσσάρων Δικηγορικών Συλλόγων έχει ως εξής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
10-12-2012
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης διαμαρτύρονται διότι η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου:
Α)Πενταπλασίασε τα τέλη δικαστικού ενσήμου που πρέπει να καταβάλλονται από τους ενάγοντες επί του αντικειμένου της διαφοράς για τη συζήτηση των αγωγών τους.
Β)Επέβαλε παράβολο 1% επί του αντικειμένου της διαφοράς σε αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου και του Σ.τ.Ε
Επίσης με προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις:
-Πενταπλασιάστηκαν οι επιβαρύνσεις για το μεγαρόσημο.
-Επιβλήθηκαν παράβολα ενδίκων μέσων (Έφεση, Αναίρεση, Αναψηλάφηση) 200, 300 και 400 € αντίστοιχα σε όσους καταθέτουν ένδικα μέσα.
-Επιβλήθηκε δικαστικό ένσημο σε ορισμένες υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων.
Όλα τα παραπάνω επιβαρύνουν τους πολίτες σε βαθμό αποστερήσεως του δικαιώματός τους να προσφύγουν στα Δικαστήρια κατά παράβαση του άρθρου 20 του ισχύοντος Συντάγματος.
Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι της Κρήτης θεωρούν ότι οι παραπάνω διατάξεις είναι Αντισυνταγματικές, καθιστούν τη Δικαιοσύνη προνόμιο των πλουσίων και προτίθενται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατάργηση τους.
Συγχρόνως και σε ένδειξη διαμαρτυρίας κηρύσσουν αποχή των μελών τους από όλα τα Δικαστήρια από αύριο Τρίτη 11-12-2012 μέχρι και την Παρασκευή 14-12-2012.

Δικηγορικοί Σύλλογοι
Ηρακλείου
Χανίων
Ρεθύμνου
Λασιθίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου