Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Παράδοξες εξελίξεις στην Ολομέλεια

Απόφαση Ολομέλειας-Αποχή στις 21, 22, 26 και 27 Νοεμβρίου και 6 και 7 ΔεκεμβρίουΗ άρνηση του Προέδρου της Ολομέλειας, κ. Αδαμόπουλου, να θέσει προς συζήτηση το ζήτημα των κινητοποιήσεων του κλάδου αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο, με το πρόσχημα ότι αυτά τα θέματα δεν περιλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη, οδήγησε στην αποχώρηση μεγάλου αριθμού Προέδρων, και τη συνέχιση των εργασιών της Ολομέλειας επί του σχεδίου του Κώδικα περί Δικηγόρων με ένα μικρό πλέον αριθμό συνέδρων. Μεταξύ των αντιπροσωπειών που αποχώρησαν ήταν και εκείνη του Δ.Σ.Η.Οι Πρόεδροι από Γιάννενα, Βόλο, Ηλεία, Άρτα, Γιαννιτσά, Κιλκίς, Καβάλα, Κέρκυρα, Τρίπολη, Γρεβενά, Ευρυτανία, Λαμία, Λιβαδειά, Καρδίτσα, Κω, Κόρινθο, Καλάβρυτα, Θήβα, Ναύπλιο, Ηράκλειο, Αίγιο, Πρέβεζα, Σύρο, Χαλκίδα, Φλώρινα, Αγρίνιο, Τρίκαλα και Χαλκιδική (σύνολο 28) συνέταξαν κείμενο διαμαρτυρίας για τη στάση του Προέδρείου της Ολομέλειας με θέσεις για ζητήματα φορολογίας, αγογωσήμου  κλπ. Αναμένονται εξελίξεις από τους κατά τόπο συλλόγους την επόμενη εβδομάδα. Πιθανή η αποχή σε κάποιους συλλόγους από την Τρίτη 11-12-2012.
 Με την παραπάνω μεθόδευση ο κ. Αδαμόπουλος, ακολουθώντας τα βήματα Παξινού, θέτει για άλλη μια φορά τις βάσεις για τη διάσπαση της Ολομέλειας. Είναι σαφέστατα βαριά η ευθύνη του τόσο για τη διάλυση της Ολομέλειας, όσο και για το γεγονός ότι δεν συζητήθηκαν τα τόσο φλέγοντα θέματα του κλάδου. Δεν μπορεί να καίγεται το σύμπαν, να κλείνουν τα σπίτια και τα γραφεία μας ελλείψει πελατών, και η Ολομέλεια να συζητά μόνο για τον Κώδικα, και μάλιστα με τον ανορθόδοξο τρόπο που σημειώσαμε στη χθεσινή ανάρτηση. 
Να θυμίσουμε πάντως ότι στην τελευταία Ολομέλεια είχαμε διαμαρτυρηθεί και είχε αποφασιστεί να απέχουμε για (α) τα αντιλαικά και αντεργατικά μέτρα που είχε ψηφίσει η Βουλή, (β) για τις διαρκείς επιβαρύνσεις των πολιτών στην προσφυγή τους στη δικαιοσύνη, (γ) για την υπαλληλοποίηση των δικαστών (δ) για τη δίωξη των δικηγόρων (ε) για το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο, και η ανακοίνωση κατέληγε "Ορίσθηκε νέα Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στην Κομοτηνή 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, προκειμένου να επανεξετασθεί η κατάσταση και λήψη νέων αποφάσεων" (βλ. ανάρτηση 17.11.2012). Επειδή λοιπόν τίποτε από αυτά δεν διορθώθηκε, ο κ. Αδαμόπουλος ήταν υποχρεωμένος να θέσει αυτά τα θέματα στην ημερήσια διάταξη, και, σε κάθε περίπτωση, να τα συζητήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου