Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων στο Ηράκλειο και την Αθήνα

Σε μια ώρα θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του ΔΣΗ, η οποία αναμένεται να μην έχει απαρτία, οπότε θα επαναληφθεί αύριο στις 13.00. Μια ώρα πριν (στις 12.00) θα συνεδριάσει το ΔΣ/ΔΣΗ για να εξετάσει τις εξελίξεις. Επικρατεί έντονος προβληματισμός σε σχέση με τη στάση που πρέπει να ακολουθήσει το δικηγορικό σώμα ενόψει των νέων κυβερνητικών επιθέσεων εναντίον των δικηγόρων αλλά και της δικαιοσύνης γενικότερα. Είναι προφανές ότι η τριετής αδιαφορία ή ανεπαρκής αντίδραση, σε συνδυασμό με  συνεχή επίθεση στην ελληνική κοινωνία, έχει οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, και δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά την γενική απεργία διαρκείας όλων των φορέων. Πρόκειται για πρόταση την οποία έχουμε προτείνει εδώ και πολύν καιρό, χωρίς δυστυχώς να εισακουστούμε από την πλειοψηφία του ΔΣ, αλλά και τους συναδέλφους. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν αλλάζει η τύχη μας ακόμη και αν μπορέσουμε να κάνουμε κάποια δικαστήρια, ή κάποιες εργασίες εξώδικες ή δικαστικές. Μην αρκείστε στο ελάχιστο, γιατί δεν εξασφαλίζει την επιβίωσή σας, εφόσον δημιουργεί και νέες φορολογικές υποχρεώσεις, στις οποίες είναι αδύνατον να ανταποκριθείτε εσείς ή οι πελάτες σας.
Η απαράδεκτη στάση Αδαμόπουλου να διαλύσει ενσυνείδητα την τελευταία Ολομέλεια, επικουρούμενος από τον Βαλεργάκη και το Μανουσάκη, έχει θέσει σε άμεσο κίνδυνο όλους τους δικηγόρους. Η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί επέβαλε στους Δικηγορικούς Συλλόγους της επαρχίας να συντονιστούν και να αντιδράσουν με την αποχώρησή τους από την Ολομέλεια και τη σύνταξη του κειμένου διαμαρτυρίας, το οποίο έως σήμερα έχουν προσυπογράψει 37 Σύλλογοι. Οδήγησε επίσης τις παρατάξεις του ΔΣΑ να συντονιστούν και να προσκαλέσουν άτυπη γενική συνέλευση σήμερα το μεσημέρι. Είμαστε σε αναμονή των εξελίξεων.

http://dikigorosdramas.blogspot.gr/2012/12/blog-post_8222.html Απόσπασμα κανονισμού λειτουργίας της Ολομέλειας

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/metanasteysi-yparxei-dieksodos-apo-ta-syntrimmia-toy-d-xristopoyloy Και ένα κείμενο του Δημήτρη Χριστόπουλου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου