Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Όλοι στη σημερινή συγκέντρωση Πλατεία Ελευθερίας 17.00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ:

Νέο συλλαλητήριο των φορέων του Ηρακλείου έχει οριστεί για την
Κυριακή το απόγευμα στις 5 μ.μ. στην Πλ. Ελευθερίας
 Το νέο ραντεβού δίνεται για να διατρανωθεί η αντίθεση στον προϋπολογισμό του 2013 που υλοποιεί το μνημονιακό πακέτο μέτρων και που πέρασε με οριακή πλειοψηφία την Τετάρτη από τη Βουλή.
Η κοινωνία έχει στα χέρια της τη δύναμη της ανατροπής!
Ο αγώνας δε σταματάει!


Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ:
Όλοι/ες στους δρόμους!
Για την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης!
Οι ζωές μας δε χωράνε στα μέτρα τους και τους προϋπολογισμούς τους!

Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ευρισκόμενη σε εμφανή κρίση και αποσταθεροποίηση οδηγεί την χώρα και τον λαό σε διαδοχικά αδιέξοδα κατεδαφίζοντας ταυτόχρονα κάθε έννοια δημοκρατίας, με μοναδικό σχέδιο και αποτέλεσμα: τη χωρίς τέλος λιτότητα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνική πλειοψηφία, την αρπαγή του δημόσιου πλούτου, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, την πλήρη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Μετά την, οριακής πλειοψηφίας μόλις 153 βουλευτών, ψήφιση του 3ου και σκληρότερου μνημονίου και την πασιφανή έλλειψη κοινωνικής νομιμοποίησης η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται τώρα να περάσει τον αντίστοιχο προϋπολογισμό την Κυριακή 11 Νοέμβρη.

Θα τους σταματήσουμε!

Καλούμε όλο τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει την οργή και τη διαμαρτυρία του με τη μεγαλειώδη παρουσία του στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα.

Να απαιτήσει τη δημοκρατική ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης και την προώθηση μιας εναλλακτικής λύσης εξόδου από την κρίση σε όφελος της κοινωνίας και της χώρας.

Να μιλήσει ο λαός!

Όλοι/ες στους δρόμους!

Να φύγουν τώρα κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια!
 
 
 
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Η.:
 


Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Κυριακής απευθύνει το Συντονιστικό όργανο Φορέων & Πολιτών, που κατά το προηγούμενο διάστημα κατάφερε, για πρώτη φορά, να συσπειρώσει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, που αντέδρασε μαζικά στα νέα μέτρα. Αν και το Μνημόνιο 3 υπερψηφίστηκε, το Συντονιστικό δεν παραιτείται και οργανώνει νέα κινητοποίηση ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού.
 
Η ανακοίνωση του οργάνου

Την εβδομάδα που μας πέρασε στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκαν πολύμορφες και μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις
Ενδεικτικά: Δύο δυναμικά και ογκώδη συλλαλητήρια (Τρίτη πρωί, Τετάρτη βράδυ), αποκλεισμοί Δ.Ο.Υ. και Τράπεζας της Ελλάδος (Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή), 3ημερη κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρειας, 4ήμερη κατάληψη του Δημαρχείου (ΠΟΕ-ΟΤΑ) Επιστολή στους βουλευτές του νομού

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με τη συνάντηση των φορέων και συλλογικοτήτων στο ΕΚΗ από την οποία δημιουργήθηκε το «Συντονιστικό Φορέων και Πολιτών». Το συντονιστικό αυτό, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, διευρύνθηκε με τη συμμετοχή αντεξουσιαστών και αναρχικών (συν/νο αρχείο με φορείς) Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνουμε κάτι τέτοιο στην πόλη μας και το σημαντικότερο νομίζω ότι είναι το γεγονός ότι λειτούργησε ομαλά, αρμονικά και με γόνιμο διάλογο.

Επειδή οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους και τους προϋπολογισμούς τους

Επειδή «ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!»

Και επειδή τώρα ετοιμάζονται να ψηφίσουν τον Προυπολογισμό του 2013, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του «πακέτου μέτρων» που οριακά κατάφεραν να περάσουν από το Κοινοβούλιο, ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ να δώσουμε άλλο ένα ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ στο συλλαλητήριο την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Νοέμβρη (αύριο), στις 5:00μμ, στην πλατεία Ελευθερίας.

Να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου