Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η Γενική Συνέλευση της περασμένης Πέμπτης

Η αναφορά είναι καθυστερημένη, αλλά δικαιολογεί την πλήρη απουσία μας από την Ολομέλεια του περασμένου Σαββάτου. Στη Γενική Συνέλευση της 8.11.2012, και μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο, είχαμε τις τοποθετήσεις των συναδέλφων Μιχάλη Σφακιανάκη και Γιώργου Φραγκούλη με τις οποίες επικρίθηκε η έως σήμερα στάση της ηγεσίας του δικηγορικού σώματος, εξαιρέθηκε όμως, κατόπιν σχετικής ερωτήσεως του Προέδρου, η ηγεσία του Δ.Σ.Η. Στη συνέχεια ακολούθησε η τοποθέτηση της παράταξής μας από το Γιάννη Λεβέντη και το Μιχάλη Σαρχιανάκη, οι οποίοι, σε αντίθετη με τους προηγούμενους ομιλητές, έκαναν δρυμεία κριτική στην πλειοψηφία του Δ.Σ., την οποία υποσκελίζουν σε μαχητικότητα ακόμη και οι σύλλογοι που διοικούνται από προέδρους που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία (π.χ. Αθηνών, Θεσσαλονίκης), ζήτησαν την ενεργή συμμετοχή του Δ.Σ.Η. στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν, τη συνεργασία του με άλλους φορείς (ΤΕΕ/ΤΑΚ, Ι.ΣΗ κλπ), αλλά και τη διεξαγωγή αποφασιστικών, και όχι ενημερωτικών, γενικών συνελεύσεων, πρόταση την οποία είχε προηγουμένως υποβάλλει και ο Μιχάλης Σφακιανάκης.
Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν εμφανέστατο εκνευρισμό ιδίως στον πρόεδρο, γεγονός που οδήγησε στο παράδοξο να μην ληφθεί απόφαση σχετική με τη θέση του Δ.Σ.Η. στην Ολομέλεια που θα ακολουθούσε, ούτε καν να ανακοινωθεί στο σώμα ποια ήταν η σχετική απόφαση του Δ.Σ./Δ.Σ.Η. (παρεμπιπτόντως η απόφαση ήταν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις). Ακόμη οδήγησε στην απώλεια της ευκαιρίας να μεταφερθεί στην Ολομέλεια η πρόταση της παράταξής μας για την πραγματοποίηση συνεδρίου με θέμα την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης και τη δικηγορική ύλη. Επισημαίνουμε ότι η Ολομέλεια, με εισήγηση του Δ.Σ.Α ,έλαβε παρόμοια απόφαση.Κρίμα, χάθηκε η ευκαιρία να πρωτοστατήσουμε σε κάτι, και να ανέβουμε στο "βαθμολογικό πίνακα" των Δικηγορικών Συλλόγων (σημειώνω εδώ ότι κάποια στιγμή ο Πρόεδρος ρώτησε έντονα το Γιάννη Λεβέντη αν γνωρίζει σε ποια θέση κατατάσσουν το Δ.Σ.Η. οι άλλοι Δικηγορικοί Σύλλογοι, και έλαβε την αληθή απάντηση "δεν γνωρίζω")
Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε ότι λόγω ατυχύματος που συνέβη στον Πρόεδρο, ο Δ.Σ.Η. εκπροσωπήθηκε στην Ολομέλεια από το Νίκο Παπαδαντωνάκη, ο οποίος ουδεμία απόφαση μετέφερε, εφόσον ουδεμία απόφαση προς μεταφορά υπήρξε. Έτσι για άλλη μια φορά ο Δ.Σ.Η. παρέμεινε βουβός στην Ολομέλεια. Η δική μας συμμετοχή στην αποστολή δεν ζητήθηκε, ούτε προφανώς θα ήταν ποτέ επιθυμητή λόγω σημαντικής διαφοράς απόψεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου