Όταν θα ωριμάσουν οι συνθήκες θα προτείνει, λέει, η συγκυβέρνηση το σχηματισμό εξεταστικής. Δηλαδή ποτέ. Για να μην ξεχνάμε την δια της σιωπής παραγραφή των εγκλημάτων των συνεργατών των γερμανών, των συνεργατών της χούντας, των υπεύθυνων για την τραγωδία της Κύπρου, των σκανδάλων της τελευταίας διακυβέρνησης της ΝΔ, και όσα άλλα θα ακολουθήσουν. Και για να μην ξεχνιόμαστε, δημοσιεύουμε την ανάρτηση από την ηλεκτρονική έκδοση των Νέων, όπου αναφέρεται ποιοι και τι ψήφισαν. Γιατί μετά από λίγους μήνες (η μνήμη είναι χρυσόψαρου πάντοτε) ο Σκανδαλίδης κι η Γκερέκου, ο Ανδρουλάκης και ο Μπόλαρης και όλοι οι άλλοι μπορεί να ισχυριστούν ότι επιθυμούν να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν στο ξεπούλημα της χώρας και να τιμωρηθούν οι πρωταίτιοι. Όσοι πραγματικά το ήθελαν αυτό, ψήφισαν σήμερα θετικά (μεταξύ των οποίων και ο Νικολόπουλος που έχει διαγραφεί από τη ΝΔ). Όλοι οι άλλοι είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό, γιατί ποτέ στο μέλλον δεν θα επαφέρουν το θέμα, και ποτέ στο μέλλον δεν θα παραιτηθούν επειδή δεν εξετάστηκε αυτό το ζήτημα.
Και ένα τελευταίο, αλλά πρώτιστο: με την ταχύτητα που αλλάζουν οι πολιτικοί σχηματισμοί, και τα πρόσωπα στην πολιτική σκηνή (μην ξεχνάμε ότι εν ριπή οφθαλμού εξαφανίστηκαν Καραμανλής, Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Ξενογιαννακοπούλου, Σκραφνάκη και τόσοι άλλοι, και τόσες άλλες), θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πολιτική ευθύνη είναι τεράστια, γιατί αναλαμβάνεται και ασκείται στιγμιαία, δηλαδή μόνο σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή που γίνεται ή αποφασίζεται κάτι. Οι ταχύτετες τεράστιες αλλαγές δεν επιτρέπουν μεταφορά ουδενός θέματος για το μέλλον. Όσοι επενδύουν σε παρόμοιες μεταφορές συγκαλύπτουν απλώς την πραγματική πρόθεσή τους να μη λυθεί το ζήτημα. Αυτό ας το λάβουν σοβαρά όλοι υπόψη τους.
Το δημοσίευμα των "Νέων"
Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής για το Μνημόνιο
Με ψήφους 119 υπέρ έναντι 167 κατά η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Συνολικά ψήφισαν 286 βουλευτές. Την πρόταση υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ. Κατά τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. «Διαρκές και συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού», χαρακτήρισε τη διαχείριση της κρίσης από την τρικομματική κυβέρνηση ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.Απαντώντας, ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε πως «αν εφαρμόζονταν οι εισηγήσεις του κ. Τσίπρα θα γίνονταν η χώρα Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού» και συμπλήρωσε πως «οι τσαμπουκάδες δεν χωρούν στους παρόντες ευρωπαϊκούς συσχετισμούς».
Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 14 βουλευτές. Ειδικότερα, από τη ΝΔ απουσίαζαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν οι Ηρώ Διώτη, Χρήστος Καραγιαννίδης και Βασιλική Κατριβάνου.
Από τη ΔΗΜΑΡ απουσίαζε η Μαρία Γιαννακάκη και η Ασημίνα Ξηροτύρη.
Από το ΠΑΣΟΚ απουσίαζαν οι Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο Κώστας Τριαντάφυλλος
Από τους Ανεξάρτητους Ελληνες απουσίαζε οι Ελενα Κουντουρά και από τους ανεξάρτητους βουλευτές οι Θόδωρος Παραστατίδης, Γιώργος Κασαπίδης και Νίκος Σταυρογιάννης.
Κατά της πρότασης ψήφισαν οι διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, Αντζελα Γκερέκου, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Κουτσούκος, Μιχάλης Κασσής και ο διαγραφείς από τη ΝΔ Θ. Σολδάτος. Κατά της πρότασης ψήφισε και ο ανεξαρτητοποιηθείς Μίμης Ανδρουλάκης.
Υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος.
Ο Παπανδρέου προφανώς απουσίαζε για λόγους τακτ: να μην ψηφίσει για κάτι το οποίο ίσως θα τον αφορούσε προσωπικά (πλάκα κάνω).
ΑπάντησηΔιαγραφή