Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Το Τμήμα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ

Δημοσιεύουμε την παρακάτω ανάρτηση από το Left.gr. Η συγκρότηση αυτού του οργάνου προφανέστατα θα προσφέρει στον αντιμνημονιακό αγώνα που διεξάγουμε όλοι, και ευελπιστούμε να έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία και με αυτόν το φορέα.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε ότι αυτό το Σάββατο και την Κυριακή διενεργούνται οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπων για τη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ, στις οποίες συμμετέχουν και αρκετοί συνάδελφοι και μέλη της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου (Βαθιανάκης στο Τμήμα Μαλεβυζίου, Λεβέντης στο Τμήμα Ανατολικών Συνοικιών Ηρακλείου κ.α.).

Η ανάρτηση του Left.gr.

Συγκροτήθηκε την Παρασκευή 16/11/2012 το Τμήμα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με τη συμμετοχή μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από όλη την Ελλάδα.

Όσοι και όσες συμμετείχαν στην πρώτη ιδρυτική συνεδρίαση του Τμήματος διαπίστωσαν την ανάγκη διαμόρφωσης μίας εναλλακτικής πολιτικής πρότασης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα ζητήματα του χώρου της Δικαιοσύνης, ο οποίος δέχεται σημαντική επίθεση από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, με τη συστηματική παραβίαση κανόνων του Συντάγματος και καταπάτηση θεμελιωδών ατομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, την ένταση της καταστολής και την αντιδραστικοποίηση του νομικού πλαισίου, τον αποκλεισμό μεγάλων μερίδων πολιτών από την πρόσβαση στη δικαστική προστασία, καθώς και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την υποβάθμιση του ρόλου των εργαζομένων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η σύσταση στο πλαίσιο του Τμήματος έξι επιμέρους θεματικών επιτροπών (α. Συνταγματικής Αναθεώρησης, β. Ποινικής Δικαιοσύνης και Σωφρονιστικού Συστήματος, γ. Πολιτικής Δικαιοσύνης, δ. Διοικητικής Δικαιοσύνης, ε. Οργάνωσης και Λειτουργίας της Δικαιοσύνης και Κατοχύρωσης του Δικαιώματος Πρόσβασης σε αυτή και στ. Ομάδα για τη μελέτη του Μνημονίου και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου), ενώ εκλέχτηκε και 15μελής συντονιστική επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου