Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Κείμενο παρέμβασης για τη σημερινή γενική συνέλευση



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
dikigorikisyspirosihrakleiou.blogspot.com

Ηράκλειο 7.11.2012
                                                         
·           Μέσα σε 2,5 ημέρες παρακολουθήσαμε διαρκή συνταγματικά πραξικοπήματα στη Βουλή των Ελλήνων, τον υποτιθέμενο ναό της δημοκρατίας. Κατεπείγουσα εισαγωγή και ψήφιση ενός νομοσχεδίου 650 σελίδων σε 1 μόνο άρθρο, το οποίο οι βουλευτές θα έπρεπε να μελετήσουν και κατανοήσουν σε 48 ώρες, να διαβάζουν δηλαδή, χωρίς καν να κοιμηθούν, 13,54 σελίδες την ώρα !!!!! Ποιος μπορεί να σχηματίσει και να εκφράσει τη γνώμη του υπό τις συνθήκες αυτές;
·           Οι περικοπές που ψηφίσθηκαν απόψε κρίθηκαν αντισυνταγματικές από τις Ολομέλειες του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Αρείου Πάγου.
·           Ουδείς επιστημονικός ή άλλος φορέας, εγχώριος ή διεθνής, υποστηρίζει τα μέτρα των μνημονίων, τα οποία έχουν μόνους υποστηρικτές τις εναλλασσόμενες ελληνικές κυβερνήσεις και τους δανειστές μας.
·           Στο κρίσιμο διάστημα των τελευταίων 3,5 ετών ο Δ.Σ.Η. δεν έχει επεξεργαστεί ούτε υποβάλλει ουδεμία γραπτή εισήγηση στην Ολομέλεια, σε αντίθεση με άλλους επαρχιακούς Συλλόγους (Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Καλαμάτα κλπ). Κρίνουμε αναγκαία την παρέμβαση του Δ.Σ.Η. στα τεκταινόμενα στη χώρα και στο δικηγορικό σώμα.
·           Διαρκώς αμυντική η στάση της ηγεσίας του δικηγορικού σώματος, η οποία πείθεται στις υποσχέσεις των αφερέγγυων μνημονιακών κυβερνήσεων, και μένει έκθετη αλλά και χρεωμένο με την αφερεγγυότητα των κυβερνητικών συνομιλητών μας, όταν οι υποσχέσεις αυτές στην αμέσως επόμενη φάση αναιρούνται.
·           Οι δικηγόροι αντιδρούν χλιαρά στα μέτρα που αφορούν τον κλάδο και κάνουν τα στραβά μάτια στα μέτρα εκείνα που διαλύουν την ελληνική κοινωνία, ξεπουλούν τον πλούτο της χώρας και πλήττουν άμεσα και τους δικηγόρους, εφόσον έχουν οδηγήσει σε ουσιαστική πτώχευση και τους πελάτες και τους αντιδίκους μας, ενώ η υπερβολική καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης καθιστά πλέον αχρείαστους τους δικηγόρους.
·           Οι δικηγόροι θα πρέπει να υποστηρίξουν τα μισθολογικά αιτήματα των δικαστών, εφόσον οι δικαστές αποδεχτούν ότι συνιστά εκτροπή κάθε παραβίαση του Συντάγματος, και όχι μόνο εκείνη που θίγει το μισθό τους. Συνιστά σοβαρότατη συνταγματική εκτροπή η διαρκής παρεμβολή προσκομμάτων στην προσφυγή των πολιτών στη δικαιοσύνη με την επιβολή υπερβολικών τελών και εξόδων. Η νομοθετική και η εκτελεστική εξουσία θέτουν στο περιθώριο τη δικαστική εξουσία, οι εκπρόσωποι της οποίας όχι μόνο δεν αντιδρούν στην περιθωριοποίησή τους, αλλά την ως συνταγματική.
·           Για την πλήρη ανατροπή της βαρβαρότητας την οποία μας έχουν επιβάλλει, προτείνουμε να πρωτοστατήσει ο Δ.Σ.Η. για:
(α) τη στενή και διαρκή συνεργασία σε πανελλήνιο και τοπικό επίπεδο όλων των φορέων (επιστημονικών, επαγγελματικών και εργαζομένων) με στόχο τη γενικευμένη απεργία διαρκείας έως την ανατροπή.
(β) την εισαγωγή σε δίκαιη δίκη όσων οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.
(γ) την επιστροφή των παράνομων κερδών, και του πλούτου της χώρας μας στον πραγματικό τους ιδιοκτήτη, τον ελληνικό λαό. 
(δ) ειδικά όσον αφορά σε θέματα της απονομής δικαιοσύνης και της δικηγορικής ύλης: τέλος στην αμυντική στάση - άμεση έναρξη διαλόγου μεταξύ των δικηγόρων και πραγματοποίηση εντός του τρέχοντος δικαστικού έτους συνεδρίου για τα παραπάνω θέματα. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε οποιαδήποτε τρόικα (εξωτερικού ή εσωτερικού), ούτε τα επιχειρηματικά συμφέροντα γνωρίζουν καλλίτερα από τους δικηγόρους τα προβλήματα της δικαιοσύνης, ούτε μπορούν να συμβάλλουν στη λύση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου