Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Και ΣΥΡΙΖολόγος

Ο ευτραφής επικεφαλής του εναπομείναντος ΠΑΣΟΚ, με τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή απέδειξε ότι, εκτός από συνταγματολόγος, έχει γίνει και ΣΥΡΙΖολόγος, με τις ίδιες πάντοτε χείριστες επιδόσεις. Για τις διαρκείς όμως συνταγματικές εκτροπές ούτε λέξη δεν είπε. Προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται το Σύνταγμα: ως ρούχο που το φέρνουμε πάντοτε στα μέτρα μας, ακόμη και εάν αυτά είναι τερατώδη. Δεν εξήγησε πάντως πως είναι δυνατόν ο ίδιος να συμμετέχει επί 3,5 χρόνια στην ομάδα "κοπτικής - ραπτικής - σας παίρνουμε τα μέτρα" και αυτά τα μέτρα διαρκώς να πέφτουν έξω. Αν επρόκειτο για ράφτη, σίγουρα θα τον είχε αλλάξει ο πελάτης.
Και ένα τελευταίο: αυτή η διαρκής κίνηση, με τα δυό χέρια ανοιχτά, στην οποία επιδόθηκε μετά μανίας στη διάρκεια όλης της ομιλίας του (δέστε τη φωτογραφία για να καταλάβετε), δεν έμοιαζε σαν μόνιμη σεξουαλική παρενόχληση;

Αντιγράφουμε από τη σημερινή "Αυγή":

"Απολογία" Βενιζέλου για λίστα Λαγκάρντ και φοροδιαφυγή...

 
Ημερομηνία δημοσίευσης: 08/11/2012
Σε "επίθεση" κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επικέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του ο Ευ. Βενιζέλος στη Βουλή, στη συζήτηση επί του πακέτου μέτρων, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί απολογητικός για τις επιλογές του και την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". Αφού έσπευσε να υπερασπιστεί και τον Αντ. Σαμαρά, τα επιχειρήματα που είχε αναπτύξει στην ομιλία του, αλλά και για το θέμα των προσλήψεων... Καλαματιανών στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις επιλογές του και τη χθεσινή ψηφοφορία ως μονόδρομο, σε μια ύστατη προσπάθεια, παράλληλα, να μεταπείσει τους βουλευτές του κόμματος που είχαν αποφασίσει να διαφοροποιηθούν.
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο χαρακτηρισμό που έκανε ο Αλ. Τσίπρας για την ομιλία του πρωθυπουργού, ότι φάνηκε σαν "επικήδειος", ο Ευ. Βενιζέλος "δικαιολόγησε" τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι εκείνος "επενδύει πολιτικά στον θάνατο της χώρας", ότι "επιχαίρει για τα προβλήματα" και πως "εκφράζει τον δήθεν αριστερό συντηρητισμό μιας κοινωνίας που πρέπει να ξαναγνωριστεί με τον εαυτό της". Είπε ακόμη ότι τέσσερις μήνες μετά τις διπλή αναμέτρηση ζητεί εκλογές, επειδή "θέλει να επιλύσει τον εσωτερικό διχασμό του κόμματός του" και συμπληρώνοντας ότι "απαντά στον κ. Λαφαζάνη". Και διερωτήθηκε με ποιους θα συνεργαστεί εάν δεν λάβει αυτοδυναμία "με τον κ. Μιχαλολιάκο και τον κ. Καμμένο;".
Συνεχίζοντας την "επίθεση", αναφέρθηκε απαξιωτικά στις κατηγορίες του Αλ. Τσίπρα για τις προσλήψεις στο Μ. Ακρόπολης καταγόμενων από την Καλαμάτα. Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ χαρακτήρισε χυδαίο τον τρόπο πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον επικεφαλής του να ρωτήσει τον "προστατευόμενό" του, όπως αποκάλεσε τον Κ. Βαξεβάνη, ποια ήταν η πηγή του για τη δημοσίευση της λίστας, από την οποία, όπως πρόσθεσε, νιώθει δικαιωμένος. "Είναι αυτός που την είχε και είπε ψέματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας" είπε, χωρίς να κατονομάσει εκείνον στον οποίο αναφερόταν.
Χωρίς καμιά αναφορά στην ουσία των μέτρων, ο Ευ. Βενιζέλος είπε ότι αγωνίστηκε μέχρι τέλους για τη βελτίωσή τους και... υπενθύμισε στους βουλευτές του ότι στις εκλογές αποφασίστηκε κυβέρνηση συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. "Δεν είπαμε ότι θέλουμε ή ότι μπορούμε να κυβερνήσουμε μόνοι" ανέφερε και τόνισε ότι "στηρίξαμε και τον στηρίζουμε τον πρωθυπουργό στο εξωτερικό", επισημαίνοντας ότι τα θέματα της επιμήκυνσης, της μείωσης του χρέους και των αναπτυξιακών αντίβαρων θα κριθούν στο Eurogroup. Επιπλέον, είπε ότι η Ελλάδα έχει αποφύγει τη χρεωκοπία, ότι έχουν διανυθεί τα δύο τρίτα της δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ διερωτήθηκε ποια θα ήταν η εναλλακτική. Αφού είπε ότι δεν είναι εναλλακτική το "εμπόριο της δημαγωγίας" ούτε το "φλερτ με τον φασισμό", συνέχισε: "Τη Χρυσή Αυγή τη βλέπω πεσμένη. Γιατί εγκαταλείπει την ιδέα του έκτακτου στρατοδικείου;".
Ν. ΛΙΟΝ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου