Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ./Δ.Σ.Η.

Με σχεδόν πλήρη απαρτία πραγματοποιήθηκε η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., η οποία σκοπό είχε τον προγραμματισμό των ενεργειών που είναι απαραίτητο να γίνουν από αύριο το πρωί. 
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Στην αρχή της συνεδρίασης ο κ. Πρόεδρος ενημέρωσε το σώμα σχετικά με τις αποφάσεις της Ολομέλειας. Τα μέτρα στα οποία φαίνεται ότι έχει καταλήξει η τροικανή κυβέρνηση, κατά το μέτρο που μας αφορούν, είναι: 
(α) επιβολή φορολογίας 26% από το πρώτο ευρώ με αναγνώριση όλων των εξόδων και των ασφαλιστικών εισφορών και 
(β) έως την 31.12.2013 (τότε προφανώς θα αναμένουμε τη χορήγηση και νέας δόσης, οπότε θα ξανασυζητηθεί το θέμα και θα καταργηθούν πλήρως τα διπλότυπα) υποχρεωτική παράσταση του δικηγόρου του αγοραστή στα συμβόλαια αξίας άνω των 30.000 € (από 4.400 € που είναι σήμερα) - για τον πωλητή θα είναι απαραίτητη η προσκόμιση σημειώματος από το δικηγόρο του για την νομική κατάσταση του ακινήτου.
Ακόμη μας ενημέρωσε και για τα παρακάτω:
(γ) η πλειοψηφία των Δικηγορικών Συλλόγων  που υπάγονται στο Τ.Υ.Δ.Ε. εμφανίζονται αποφασισμένοι να αποδεχθούν την υποχρεωτική ένταξή μας στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεδομένου ότι ουδεμία επεξεργασία διαφορετικής λύσης έχουν κάνει, αλλά και επειδή η παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης από οποιονδήποτε άλλο φορέα θα απαιτούσε την καταβολή σημαντικά αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών. Οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη) φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν χωριστή πορεία και θα ενταχθούν ή θα συστήσουν άλλο φορέα, δεδομένου ότι έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες.
(δ) το Τ.Υ.Δ.Ε. αποφάσισε να ασκήσει αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και να διεκδικήσει την καταβολή 14.000.000 € που του οφείλονται από το 2004. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το θέμα αυτό είχε κατ'επανάλειψη τεθεί πιεστικά τα τελευταία χρόνια από τον Πρόεδρο του Λ.Ε.Α.Δ.Η., Μανούσο Ξενάκη, χωρίς να κάνει ο,τιδήποτε, και κατά παράβαση του επιβεβλημένου καθήκοντός του, ο πρώην πρόεδρος του Τ.Υ.Δ.Ε., Θωμάς Τσαντήλας, ο οποίος, παρ'όλα αυτά αποχώρησε μετά δόξης και τιμής εφόσον ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος του Λ.Ε.Δ.Ε. με πρόταση του κ. Λαμπρινού !!!! Ελπίζουμε να βρεθεί κάποιος δικηγόρος να συντάξει την αγωγή, και να μην παραδώσει το στικάκι, που θα την περιέχει, σε κανένα Παπακωνσταντίνου ή Βενιζέλο, γιατί τότε η αγωγή δεν θα κατατεθεί ούτε το 2017 !!!!!!!!!!!!
Μεγάλη συζήτηση έγινε στην Ολομέλεια για την πλήρη ασυλία της οποίας απολαμβάνουν δικαστικοί επιμελητές και συμβολαιογράφοι (κατά τη γνώμη μου επειδή λειτουργούν ως αμοιβόμενοι κρατικοί λειτουργοί εφόσον έχουν στρογγυλή σφραγίδα), καθώς και για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να διατηρηθεί η προείσπραξη στα δικαστήρια αλλά και τα συμβόλαια. Η διατήρηση θεωρείται πλέον κόκκινη γραμμή. Υπενθυμίζουμε ότι η ηγεσία μας δέχθηκε την επιβολή του Φ.Π.Α. και τόσα άλλα μέτρα (υποτιθέμενου "ανοίγματος") ελπίζοντας ότι θα διατηρηθούν αλώβητες οι προεισπράξεις. Στα πλαίσια του Δ.Σ.Η. η παράταξή μας είχε αντιδράσει σε όλα αυτά τα μέτρα, αλλά και πάλι η θέση μας είχε καταψηφιστεί ως περίπου καταστροφική για τους δικηγόρους και τη χώρα. Τώρα φαίνεται ότι όλοι κάτι κατάλαβαν. Μας δόθηκε η εντύπωση ότι για πρώτη φορά, και λίγο πριν μας τα πάρουν όλα, η ηγεσία μας (πανελλήνια και τοπική) φάνηκε να ανησυχεί πραγματικά και να μιλά ακόμη και για αποχή διαρκείας !!!!
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ:
Το Δ.Σ. επιβεβαίωσε την πλήρη ταύτισή του με την απόφαση της Ολομέλειας, στα πλαίσια της οποίας: (α) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΩΝ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ
(β) ο Δ.Σ.Η. θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις και την πορεία της Τρίτης, 6.11.2012, καθώς και στο συμβολικό αποκλεισμό του Εφετείου, του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου την Τετάρτη, 7.11.2012 από ώρα 09.00 έως 12.00. Η προεκφώνηση των υποθέσεων της ημέρας εκείνης θα γίνει, κατά πάσα πιθανότητα και κατόπιν συμφωνίας με δικαστές και γραμματείς, από ώρας 12.00.
(γ) σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη, 6.11.2012, στις 12.00 και επαναληπτική την Πέμπτη, 8.11.2012, και πάλι στις 12.00.
Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ:
Στη διάρκεια της συνεδρίασης είπαμε ότι θα συμμορφωθούμε με την απόφαση της Ολομέλειας, και θα συμμετάσχουμε ενεργητικά ως παράταξη στο σύνολο των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας της επόμενη εβδομάδα. Τονίσαμε όμως ότι διαφωνούμε με το σκεπτικό της, εφόσον θεωρούμε ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να γίνουν για το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, αποτέλεσμα της οποίας είναι τα μέτρα που πλήττουν και το δικό μας κλάδο, και σκοπό την ολοσχερή ανατροπή της μέσα από γενικευμένες κινητοποιήσεις και γενική απεργία. Παράλληλα επαναφέραμε το αίτημά μας για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων την εβδομάδα αυτή και συγκεκριμένα ομιλίας και προβολής, όπως έχουμε προτείνει με το από 15.10.2012 έγγραφό μας. Το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να μας παραχωρήσει την αίθουσα Σακλαμπάνη για την προβολή. Όσον αφορά την ομιλία, η πλειοψηφία ζήησε να γίνει ομιλία με τον Γιώργο Σταθάκη, αν όμως αυτό δεν είναι δυνατόν λόγω των βουλευτικών του υποχρεώσεων, να γίνει ομιλία στην οποία θα συμμετέχουν ομιλητές και από την αντίθετη άποψη, χωρίς όμως να προταθεί κάποιος. Μάλιστα όταν ρωτήσαμε την πλειοψηφία να μας πει ποιον φορέα γνωρίζει, ο οποίος να συμφωνεί με τα μέτρα της τελευταίας τριετίς, λάβαμε την απάντηση ότι δεν είναι γνωστός κάποιος τέτοιος φορέας.
Αργά απόψε έγινε γνωστό ότι ο Γιώργος Σταθάκης θα λείπει όλη την εβδομάδα στην Αθήνα λόγω της επικείμενης ψήφισης των μέτρων. Η παράταξή μας θα προτείνει ομιλία με τους κ.κ. Λαπατσιώρα και Νικολακάκη, και, αν η πρόταση δεν εγκριθεί, την εκδήλωση θα πραγματοποιήσει η παράταξη.
Αύριο στις 12.00 στο γραφείο Λαγουδάκη - Λεβέντη - Ξενάκη θα συνεδριάσει (ανοικτή συνεδρίαση) η παράταξη για να ρυθμίσει τα σχετικά με τις κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου